У Харкові контрафактний алкоголь "прикривали" підробленими акцизними марками

Вівторок, 22 серпня 2017, 16:06
СБУ вилучила велику партію контрафактного алкоголю, підроблені етикетки та обладнання для їх виготовлення
У Харкові контрафактний алкоголь "прикривали" підробленими акцизними марками

Марки реалізувалися зловмисниками представникам тіньового алкогольного ринку на території двох областей - Харківській та Дніпропетровській, - повідомляє «Справжня Варта»

Оперативники управління СБУ в Харківській області затримали зловмисників у Дніпрі під час спроби реалізації понад п’ятисот тисяч підроблених акцизних марок.

Під час обшуків у складських приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи співробітники спецслужби вилучили майже дві тисячі літрів контрафактного алкоголю, підроблені етикетки та обладнання для їх виготовлення, - повідомили у прес-центрі СБУ..

За результатами операції, правоохоронці запобігли державним збиткам на більше ніж п’ять мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України.

Як раніше писала «Справжня Варта», прокуратура направила до суду справу щодо організованої групи, яка займалася виготовленням смертельного сурогату.

За словами в.о. начальника відділу прокуратури області Олександр Цимбалістенко, усім трьом членам групи інкримінують вчинення такого злочину, як незаконне виготовлення алкогольних напоїв, що призвело до отруєння та загибелі людей, вчинене організованою групою. Крім того, організатора угрупування підозрюють у незаконному заволодінні паспортом, а також підробленні документу та його використанні. Крім того, один із подільників обвинувачується у підробленні акцизних марок, передає прокуратура області.  

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments