Харків'яни переробляли найдешевші стартові пістолети на бойові та відправляли їх терористам на Донбас

Четвер, 26 жовтня 2017, 17:38
Таку характеристику надають фахівці псітолетам "CARERRA", партію переробок з яких було віоучено правоохоронцями
Харків'яни переробляли найдешевші стартові пістолети на бойові та відправляли їх терористам на Донбас

Дещо кращі від них пістолети МР-371 - сигнальні аналоги бойового пістолета Макарова, які теж намагалися вивезти у ОРДЛО, - повідомляє «Справжня Варта».

Як розповів в.о. начальника відділу прокуратури області Олександр Цимбалістенко, встановлено, що у січні 2017 року 19-річний харків'янин організував та очолив стійку організовану групу, до складу якої увійшли двоє його знайомих (18-річний харків'яни та 22-річний мешканець м. Дніпро). 

Зловмисники винаймали приватний житловий будинок, у якому розмістили "цех" з переробки, склад та приміщення, де проживав приїжджий учасник групи. Клієнтів шукали у соцмережах.

Викрили злочинну діяльність у квітні поточного року. Співробітники СБУ затримали кур'єра під час спроби провезти контрабанду. Партія складалася з 11 перероблених пістолетів "CARERRA" та 2 пістолетів "МР-371". Зброя була схована у 2 пакунки. При цьому кур'єр був впевнений, що намагається переправити до РФ автозапчастини.

Учасникам групи оголошено підозру за фактом незаконного виготовлення, переробки вогнепальної зброї, незаконного поводження зі зброєю та закінченого замаху на контрабанду, вчинені організованою групою (ч. 3 ст. 263-1, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 КК України).

Як раніше писала «Справжня Варта», на Чоботарській громадянин тричі вистрілив у патрульних.

Затриманий виявився 31-річним мешканцем Луганської області, безробітним, якого раніше судили за розбій та незаконне поводження зі зброєю.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments