У Харкові виявили "мертві душі"

Неділя, 12 листопада 2017, 06:02
Шахраї з одного районноо Управління праці та соціального захисту населення розробили схему отримання грошей за псевдопереселенців
У Харкові виявили "мертві душі"

У схемі був задіяні громадянин, який десь знайшов паспорта луганчан, та  40-річна кервник-жінка, яка за ними їх "легалізувала", - повідомляє «Справжня Варта».

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, 40-річній жінці-керівнику установи з Холодногірського району міста оголошено підозру за фактом службового підроблення та пропозиції і надання неправомірної вигоди службовій особі за попередньою змовою (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 369 КК України).

24-річному мешканцю м. Луганська - за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі за попередньою змовою).

Наразі встановлено, що чоловік передав жінці копії паспортів мешканців Луганщини. Зловмисники на їх основі мали скласти низку фіктивних документів, які б підтверджували факт проживання внутрішньо переміщених осіб з Луганської області в Холодногірському районі міста Харкова. Однак власники паспортів насправді не змінювали своє місце мешкання.

Присвоївши громадянам відповідний статус, службовець планувала отримувати грошові виплати та пенсії, передбачені чинним законодавством для переселенців. Щоб реалізувати схему, керівниця запропонувала "підзаробити" своїй підлеглій та підробити необхідні документи. Однак працівниця соцзахисту не захотіла брати участь у незаконній схемі та звернулася до правоохоронців, - повідомили в обалсній пркоуратурі.

Як раніше писала «Справжня Варта», правоохоронці "прикрили" шахрайську схему завозу автівок без розмитнення та реєстрації.

Шахраї проводили ці автівки через фальшивий консульський облік Республіки Польща.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments