Харківські поліцейські розповіли, як не стати жертвою пограбування - поради

Субота, 11 листопада 2017, 11:18
Робітники Основ'янського відділу поліції Харкова розповіли про елементарні правила безпеки.
Харківські поліцейські розповіли, як не стати жертвою пограбування - поради

Про це йдеться на сторінці прес-служби поліції Харківщини на Фейбсуці.

Зокрема, особливо обережними слід бути підліткам та жінкам - їх найчастіше обирають зловмисники в якості жертви. Також потерпають п`яні люди. Отже, чим менше ймовірність опіру, тим привабливіше людина для грабіжника. Зараз у Харкові найчастіше вуличні вори відбирають у людей сумки, телефони, золоті прикраси, а також гаманці. 

Щоб захистити себе, слід бути обережним. Якщо ви йдете вулицею ввечері, тримайте сумку найближче до тіла, краще, якщо вона буде на ремні через плече. Також слід знімати яскраві коштовності - вони можуть привернути увагу грабіжника. 

Якщо ви користуєтеся послугами таксі чи приватного перевізника, обов`язково запам`ятовуйте його номер. Також не демонструйте водієві гроші та коштовності. 

Якщо ви повертаєтесь дуже пізно, нехай вас зустрічають родичі чи знайомі. 

 

Також поліцейські радять уникати шумних компаній, які поводяться агрестивно. У випадку, якщо на вас напали, намагайтеся спричинити максимальний галас. 

Якщо ви бачите, що шансів вчинити опір немає, то краще віддати грабіжнику те, що він просить, але у цей же час запам`ятовуйте прикмети - і одразу йдіть до поліції. 

Як раніше писала «Справжня Варта», азербайджанці з Дніпра пограбували турка в Харкова. Здобич - мобільний телефон, планшет та близько 10 тисяч гривень.

Також гоп-стопники на районі пограбували таксиста. Уночі вони викликали до себе таксиста, він покатав якийсь час їх по місту, після чого молодики відібрали у нього сумку з документами і 400 гривнями.

comments powered by HyperComments