Одіозного політика Лєсіка затримали в Луганській області

П'ятниця, 15 грудня 2017, 19:07
Депутату Харківської міської ради VI-VII скликань Андрію Лєсіку, повноваження якого припинені достроково, оголошено підозру за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).
Одіозного політика Лєсіка затримали в Луганській області

Про це повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

За попередніми даними попереднього розслідування, проведеного слідчими Служби безпеки України, будучи депутатом, зазначена особа здійснювало заклики до зміни меж території держави.

Зокрема, в публічних виступах Лєсік закликав громадян блокувати транспортні розв'язки з метою перешкоджання пересуванню по місту військових і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законній державної влади. «Одеситам і жителям області потрібно Порто-Франко, сильні друзі і міцні кордони... Нам потрібно самим повстати і стати півднем... З завтрашнього дня Одеська область оголошується Одеською народною республікою, де вся влада належить тільки народу, який проживає на її території», – йшлося у зверненні Лєсіка.

«Оскільки підозрюваний переховувався від слідства і не з'являвся на виклики ні слідчого, ні суду, його оголосили в розшук. 15 грудня підозрюваний затриманий на території однієї з сусідніх областей», – зазначила Віта Дубовик.

Затримали одіозного екс-депутата в Луганській області співробітники СБУ. Про це від його імені повідомляється на його сторінці у Facebook. Крім того, від його імені зроблено заяву. У ньому Лєсік повідомляє, що на нього наділи наручники, посадили в машину і везуть в невідомому напрямку.

comments powered by HyperComments