У Харкові невідомий захопив заручників на пошті: поліція намагається знешкодити терориста /ВІДЕО, ДОПОВНЕНО

Субота, 30 грудня 2017, 19:49
У Харкові серед білого дня озброєний невідомий захопив відділення «Укрпошти» і узяв в заручники 11 осіб, які перебували у приміщенні.
У Харкові невідомий захопив заручників на пошті: поліція намагається знешкодити терориста /ВІДЕО, ДОПОВНЕНО

«Звільнено п’ятьох заручників із захопленої будівлі «Укрпошти». Троє дорослих та двоє дітей. СБУ та МВС продовжують операцію», – повідомила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

В суботу, 30 грудня у поштове відділення поблизу станції метро «Київська» увійшла озброєна людина в масці та забарикадувалася там.  За даними начальника головного управління Нацполіції України в Харківській області Олега Беха, в полоні нападника опинилися 11 осіб, з них двоє дітей.

«Вимог ми поки що не розуміємо. Він нічого не висував. Поки що намагаємося вийти з ним на контакт», – зазначив Олег Бех.

За словами нападника, вимоги висунуть певні люди, які мають вийти на зв'язок із поліцією.

Станом на 18:10 поліцейським вдалося вмовити зловмисника відпустити кількох дорослих та кількох дітей. Під час оперативних заходів з будівлі у супроводі медиків вивели трьох жінок і двох дітей у віці 11 і 13 років.

За інформацією поліції, наразі невідомий утримує у будівлі «Укрпошти» ще 4 заручників.

«За наказом голови Нацполіції Сергія Князєва, за узгодженням з в.о.голови МВС Сергієм Яровим, з Києва до Харкова літаком Нацгвардії перекидають додаткові сили спецпризначенців КОРДу. Очеплена територія поблизу пошти перебуває під контролем снайперської групи», – повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

Дорожній рух поблизу місця події перекрили. Для з’ясування обставин події туди виїхало керівництво обласної поліції, слідчо-оперативна група місцевого поліцейського відділення та оперативні підрозділи, йдеться на сайті Нацполіції України.

В Instagram користувач danger.ann оприлюдинв відео з місця події. На відео видно, що чоловік має на поясі щось, схоже на вибуховий пристрій. При цьому, на обличчі у нього маска. Судячи з усього, в момент запису відео, злочинець розповідав про влаштування своєї «бомби».

З'явилися й перші свідчення. Хлопчик, який був звільнений з полону, розповів про те, що злочинець – немолода людина, веде себе коректно, пропонував заручникам каву. Також, за словами хлопчика, злочинець заявив, що він з села Журавлівка і у нього рак мозку.

Як повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв, до переговорів зі звільнення людей залучили батька терориста.

«Для переговорів з чоловіком, який погрожує застосувати вибухівку, привезли його батька. Також на місці працюють психологи. Правоохоронці проводять усі необхідні заходи для звільнення тих, хто до сих пір залишається всередині», – повідомив Сергій Князєв.

За фактом цих подій поліція вже відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України - «захоплення заручників». Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

«Справжня Варта» стежить за розвитком подій.

comments powered by HyperComments