«Люди визволені! Блискуча спецоперація СБУ та МВС» – Юлія Світлична (ДОПОВНЕНО)

Субота, 30 грудня 2017, 20:27
«Ситуація із захопленням відділення «Укрпошти» вирішена. Люди визволені!»
«Люди визволені! Блискуча спецоперація СБУ та МВС» – Юлія Світлична (ДОПОВНЕНО)

Про це щойно повідомила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

«Блискуча спецоперація СБУ та МВС. Негідник затриманий та буде суворо відповідати за свої дії. Зараз із визволеними людьми та родичами починають працювати психологи та медики, – написала вона у фейсбук-акаунті. – Постраждалих немає. Звільненим заручникам буде надана уся необхідна допомога.
На місці працюють фахівці управління охорони здоров`я та соціальної політики ОДА».

Нагадаємо, в суботу, 30 грудня о 14.40 у поштове відділення поблизу станції метро «Київська» увійшла озброєна людина в масці та забарикадувалася там. У полоні нападника опинилися 11 осіб, з них двоє дітей. Згодом, увечері, завдяки перемовинам з терористом вдалося звільнити трьох жінок і двох дітей. Один з дітлахів після звільнення повідомив поліції, що злочинець заявив, що він з села Журавлівка і у нього рак мозку. До переговорів зі звільнення людей залучили батька терориста. До Харкова терміново прибув спецназ із Києва.

За фактом цих подій поліція вже відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України - «захоплення заручників». Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

comments powered by HyperComments