ШОК! Причиною вибуху будинку в Дніпропетровську була бомба

Вівторок, 13 жовтня 2009, 14:45
Вибух на вулиці Харківській в Дніпропетровську, в результаті якого загинув бізнесмен, відбувся із-за несанкціонованого втручання в систему газопостачання.
вибух у дніпропетровську

Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар ВАТ «Дніпрогаз» Ірина Ожегова.

«Труба достатньо міцна, і вибухнути вона могла тільки із-за стороннього втручання в систему», — сказала представник «Дніпрогаза».

За її словами, на даний момент газова труба знаходиться на експертизі.

«Ми чекаємо висновку прокуратури. Ведеться слідство», — сказала І. Ожегова.

Попередньою версією причини вибуху ВАТ «Дніпрогаз» називався наїзд КамАЗа на газопровід. На даний момент ця причина розглядається як менш вірогідна.

По даним на 14.00, причиною вибуху в житловому будинку в Дніпропетровську став вибуховий пристрій. Про це говориться у повідомленні прес-служби прокуратури Дніпропетровської області, передає proUA з посиланням на ІА «НОВИЙ МІСТ».

«Попереднім оглядом встановлено, що причиною вибуху послужив вибуховий пристрій, внаслідок чого загинула одна людина чоловічої статі», — мовиться в повідомленні.

За даним фактом 13 жовтня 2009 року слідчим управлінням УВС області збуджена кримінальна справа по п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство, здійснене способом, небезпечним для життя багатьох людей, яке карається позбавленням волі на термін від 10  до 15 років або довічним позбавленням волі).
 

Нагадаємо, 13 жовтня в центрі Дніпропетровська близько 9.30 відбувся вибух газової труби в п'ятиповерховому житловому будинку. В результаті загинув 43-річний бізнесмен В'ячеслав Брагинській, що проходив мимо удома під час вибуху.

 

comments powered by HyperComments