Артем Іванців, голова Дніпропетровського обласного осередку Молодого Народного Руху, історик

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 31 травня 2011, 23:48
Артем Іванців є заступником голови Дніпропетровської обласної організації НРУ, керівника управи обласної організації та очільником обласного осередку Молодого Народного Руху. За фахом історик-архівіст, завідувач навчальної лабораторії археології Придніпров'я ДНУ.
Артем Іванців, голова Дніпропетровського обласного осередку Молодого Народного Руху, історик

Народився 9 серпня 1986 року у Дніпропетровську. Батько працював бригадиром на макаронній фабриці до 1998 року, мати як працювала так і працює по цей час на підприємстві «Південмаш».

З 1993 до 2003 року навчався в школі № 12 міста Дніпропетровськ. У 2003 році вступив до Дніпропетровського національного університету, у 2008 році його закінчив. Має два червоних дипломи  бакалавра та магістра. За спеціальністю історик-архівіст.

Із 2008 року працює в Дніпропетровському національному університеті. Три місяці працював інженером третьої категорії в науково-дослідній лабораторії археології Придніпров’я. Потім перейшов на посаду завідувача навчальної лабораторії археології і наразі  її очолює. Водночас А. Іванців є гарним технічним керівником лабораторії.

Наукові інтереси – археологія та джерелознавство, історія України 17-18 століття, і зокрема, козаччини. Зараз має 16 наукових публікацій, із них 6 фахових у "ваківських" виданнях. Є автором двох книг з історії православ’я на Дніпропетровщині: «Зруйновані храми Дніпропетровська», 2004 рік,  та  «Православні храми Дніпропетровщини» том перший, 2008 рік (у співавторстві з Георгієм Скубаком).

Кандидатська дисертація Артема присвячена історії Української лінії – величезній системі фортифікаційних споруд та укріплень, яка була збудована в 1731 – 1733 роках від Сіверського Дінця до Дніпра і відігравала велику роль в  історії Лівобережної України, Гетьманщини та Слобожанщини.

«Якщо Господь благословить, то планую захищати кандидатську дисертацію наступного року», - говорить Артем Іванців. Науковим керівником є доктор наук, професор, засновник Дніпропетровської археологічної школи Ірина Ковальова.

До партії Народний Руху  Артем Іванців вперше потрапив у 12 років - цікавився політикою з дитинства.  Наприкінці 2006 року очолив обласний осередок ч Молодого Народного Руху  Дніпропетровщини.

comments powered by HyperComments