Поліпшення життя вже сьогодні зачепило навіть найменших: страйкують діти-сироти

П'ятниця, 16 грудня 2011, 15:03
На 16 грудня біля будинку Дніпропетровської обласної державної адміністрації запланований мітинг дітей-сиріт проти закриття інтернатів в селі Котівка Магдалинівського району та смт Перещепине Новомосковського району.
Поліпшення життя вже сьогодні зачепило навіть найменших: страйкують діти-сироти

Про це заявив Микола Кожушко, голова дитячої громадської організації «Допоможемо дітям», який свого часу закінчив школу-інтернат.  «Влада свідомо маніпулює цифрами щодо кількості учнів дитячих будинків. Наприклад, начальник служби у справах дітей Дніпропетровської обласної адміністрації Ніна Тутова заявила, що в Котівці навчається всього 17 дітей, тому його треба закрити. Це абсолютна брехня. Але все ж ми шукаємо точки дотику з владою, ми не налаштовані на конфлікт, ми просто намагаємося допомогти дітям-сиротам », - сказав Микола Кожушко.

Громадський активіст також звернув увагу на те, що обласна влада, не порадившись із громадськістю, не спитавши думки дітей та вихователів, прийняли рішення закрити інтернати.

«Для перегляду даного рішення ми вимагаємо створити обласну комісію, до якої повинні увійти мінімум чотири представники громадськості, а також вихователі дитячих будинків», - резюмував Кожушко.

Зазначимо, що інтернат у с. Котовка розрахований на 170 дітей, сьогодні в ньому навчається 155 дітей. Наповнюваність інтернату 92 %.

 


comments powered by HyperComments