Нарешті з окружною: у Дніпропетровську пустили транспорт по новозбудованій об’їзній дорозі

П'ятниця, 23 грудня 2011, 09:08
Рух автотранспорту нової об'їзної навколо Дніпропетровська відкрився. Про це повідомив губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Нарешті з окружною: у Дніпропетровську пустили транспорт по новозбудованій об’їзній дорозі

«Сьогодні ми відкрили першу чергу кільцевої дороги Дніпропетровська. Це найбільший інфраструктурний проект за 20 років незалежності України, який реалізовується на Дніпропетровщині. До сьогоднішнього дня Дніпропетровськ був єдиним обласним центром України, який не мав своєї окружної. Відтепер він її отримав », - сказав Олександр Вілкул.

Протяжність нової дороги - 18 км. Вона з’єднує між собою два транзитних потоки - з Криворізького та Запорізького напрямів. Нова дорога включає міст через річку Мокра Сура, три шляхопроводи і три дворівневих розв'язки. Дорожнє полотно було укладено в п'ять шарів з дотриманням усіх сучасних вимог і технологій, тому нова дорога є автомагістраллю європейського рівня.

Вартість першої черги «Південного обходу м. Дніпропетровська» становить 810 млн грн. Введення її в експлуатацію дозволить вивести щодобово з обласного центру 7 500 одиниць транспорту і зменшити обсяг шкідливих викидів в атмосферу на 230 тис тонн щорічно.

«А це здоров'я мешканців нашого регіону, комфортність проживання і пересування в місті, безпека руху та якість міських доріг, які за останні два роки інтенсивно і масштабно реконструюються", - сказав губернатор.

За його словами, в 2012 році на Дніпропетровщині займуться будівництвом другої черги окружної дороги. Окружна дорога «Південний обхід Дніпропетровська» згідно з проектом буде мати повну протяжність 64 км.

comments powered by HyperComments