Гарний приклад: у Дніпропетровську визначили переможців конкурсу «Літературна надія Дніпра»

Вівторок, 27 грудня 2011, 18:29
У конкурсі мали право взяти участь поети і прозаїки віком від 18 до 40 років, тобто, ті, чий світогляд формувався вже за часів незалежності. Окремою умовою був обов'язковий зв'язок автора із Дніпропетровськом: щоб подати роботу на конкурс, письменник був повинен мешкати або вчитися у Дніпропетровську, чи раніше здобути освіту у цьому місті.
Гарний приклад: у Дніпропетровську визначили переможців конкурсу «Літературна надія Дніпра»

Конкурс був організований за ініціативою ІА "Міський сайт", вже знаного своїми культурницькими проектами, та за підтримки Дніпропетровської Центральної міської бібліотеки.

Щоб претендувати на звання «літературної надії Дніпра», автори мали показати себе якомога яскравіше і різноманітніше, вибравши для першого туру 5-7 віршів, оповідання чи фрагмент повісті або роману обсягом не більше 15 тис. знаків із пробілами українською мовою. Двадцять фіналістів додавали до вже поданого творчого доробку ще україномовні прозові та поетичні твори вже більшого обсягу, щоб показати різні грані свого письменницького хисту.

Усі фіналісти мали право виступити під відкритим небом на Дні української писемності та мови, а також під час усього конкурсу спілкувалися з журналістами - бліцопитування для всіх учасників, індивідуальні інтерв’ю для кожного фіналіста, радіоефіри та телесюжети і програми, зустрічі з читачами бібліотек - далеко не повний перелік заходів, у яких брали участь молоді літератори.

Переможцями у номінації «Поезія» обрані:

Юлія Купіч (І місце)

Наталя Пірогова (ІІ місце)

Тимофій Федорець (ІІІ місце)

У номінації «Проза»

Ольга Кай (І місце)

Віталій Кривоніс (ІІ місце)

Олесь Дейна (ІІІ місце)

Особливими відзнаками були нагороджені прозаїк Дмитро Бондаренко, автор 7 книг, написаних у жанрі гостросюжетної прози, - приз читацьких уподобань - і поетеса Наталя Федько, авторка 5 поетичних збірників, - за віртуозне володіння словом.

Переможці отримали сертифікати, цінні подарунки та книги провідних українських письменників, зокрема, подарункове видання Ліни Костенко «Річка Геракліта».

За підсумками конкурсу за підтримки обласної влади буде видано збірник творів фіналістів. Він увійде до бібліотечних фондів в усіх містах і районах Дніпропетровської області.

Також уже підготовані творчі анкети фіналістів, завдяки яким бібліотекарі матимуть змогу більш якісно налагоджувати комунікацію між своїми читачами і молодими авторами-земляками.

Названі переможці, завершився один з етапів конкурсу. На часі продовження - ще одним подарунком переможцям конкурсу є те, що їхні твори будуть проілюстровані студентами Дніпропетровського театрально-художнього коледжу в рамках акції «Молоді художники - молодим письменникам».

Цей конкурс перший, але має всі шанси розвиватися далі і стати щорічним, перетворившись на гарний стартовий майданчик у «велику літературу» для молодих поетів і прозаїків Дніпропетровської області.

comments powered by HyperComments