У Дніпродзержинську відкрився різдвяний арт-фестиваль. Музей історії міста влаштував на свято етно-культурну програму.

Неділя, 8 січня 2012, 13:10
В музеї історії Дніпродзержинська пройшов арт-фестиваль «Різдво Христове - 2012». Програма фестивалю вийшла великою і насиченою.
У Дніпродзержинську відкрився різдвяний арт-фестиваль. Музей історії міста влаштував на свято етно-культурну програму.

З полудня в холі музею запрацювала «Майстерня Діда Мороза». Всі охочі могли разом із заслуженим майстром народної творчості України Наталією Рибак і художником Людмилою Решетняк з Петриківки пройти короткий курс створення древніх слов'янських оберегів. Майстриня не тільки показала, як зробити «дідуха» (сніп колосків нового врожаю, пов'язаний особливим способом для захисту будинку від злих духів), а й дала кожному можливість спробувати свої сили в старовинному магічному мистецтві.

Тут же відвідувачі музею взяли участь у створенні ляльок-мотанок, які привезли з собою умільці з полтавського села Опішня. Керувала процесом знавець народних мистецтв, культуролог Олена Щербань.

У неї ж гості свята могли спробувати спеціальне різдвяне печиво, яке готується раз на рік до цього свята.

Також відвідувачів музею чекала велика концертна програма - під склепіннями музею звучали українські колядки та різдвяні пісні інших народів Європи, які виконали дорослі і діти.

А заключним акордом арт-фестивалю стало відкриття традиційної художньої виставки «Різдво Христове». На ній представили свої роботи художники А. Чегорко, В. Тарнопольська, А. Жежер, С. Біленко, В. Кузнєцова, М. та І. Слободяник та багато інших. Унікальні картини, створені в стилі «вишивка гладдю» представила В. Монякова, А. Маврешко - декоративні панно, а Н. Жежер - писанки.

comments powered by HyperComments