Відомі в цілій Європі супермаркети Spar тепер будуть Дніпровськими

Середа, 15 січня 2014, 17:26
Дніпропетровська компанія - власниця продовольчих магазинів Varus поглинає супермаркети міжнародної мережі. Супермаркети мережі Spar закриваються, а в їх приміщеннях будуть відкриті магазини дніпропетровської мережі Varus.
Відомі в цілій  Європі  супермаркети  Spar тепер будуть Дніпровськими

Співвласник Varus Руслан Шостак повідомив, що переговори про злиття зі Spar тривають з грудня {- насправді, звичайно, такі процедури тривають не один місяць}.
Передбачається, що всі магазини Spar будуть перейменовані на Varus, натомість власники міжнародної мережі в Україні отримають свою частку в компанії «Омега» (ТМ Varus), але мова не йде про контрольний пакет акцій. Вже в лютому перший магазин Varus відкриється  в приміщенні магазина Spar.
Зараз мережа  Varus об’єднує 35 торговельних закладів, розташованих на Сході України, переважно на Дніпропетровщині: в обласному центрі, Кривому Розі, Дніпродзержинську, Нікополі, а також у  Донецьку і деяких інших містах.
Супермаркети Spar мали ширшу географію, вони працювали в Києві, Харкові, Дніпропетровську,  Луганську, Краснодоні, Рубіжному.

Як повідомили директори з продаж кількох фірм-постачальників, вже з листопада «ми не відвантажуємо товари до торгових точок Spar, тому що вони закриваються", За їх інформацією, дніпропетровські магазини мережі Spar вже закриті, а від столичних супермаркетів рітейлер відмовиться до весни цього року.

Довідка:

Spar – велика міжнародна мережа супермаркетів, які можна відвідати в багатьох великих містах Європи. В Україні Spar нараховувала 33 супермаркети.

ТОВ  "Омега" засноване  2000 року. Перший супермаркет Varus був відкритий в 2003 році в Дніпропетровську. З 2010 року мережа Varus виготовляє продукцію під власною торговельною маркою "Вигода", а з серпня 2012року – під маркою Varto.
З січня 2012 року мережа розвивається в  новому форматі "магазин біля дому". В Дніпропетровській та Кіровоградській областях вже відкриті 12  "Varus – маркетів" середньою площею 600 кв. метрів.
Раніше співвласник мережі Varus Руслан Шостак повідомлял, що розвиває її в партнерстві з Валерієм Кіптиком: їм належить по 50 % в компанії "Омега". До середини липня 2007 року найбільшими власниками "Омеги" були австрійська VAOL Holding GmbH (49 %) і власне  Р.Шостак (50 %).

Фото: СПАР-Украина

 

comments powered by HyperComments