Владу Дніпропетровщини не хвилюють ізольовані снігом села, вона формує дружини "тітушок" для захисту кабінетів

Світлана Куропій  |  Неділя, 2 лютого 2014, 14:33
На Дніпропетровщині не можуть назвати «героїв», які захистили обласну державну адміністрацію від мирного Євромайдану.
Владу Дніпропетровщини не хвилюють ізольовані снігом села,  вона формує дружини "тітушок" для захисту кабінетів

Про це під час брифінгу з пресою заявив Віктор Бабенко - начальник  Дніпропетровського ГУ МВС України. Генерал-лейтенант міліції достеменно не відає про те, хто ж перебував у приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ДОДА), під  час її «захоплення» [- йдеться, насамперед, про неділю 26 січня, коли у приміщенні адміністрації помітили чимало міліціонерів і невідомих людей, які потім разом жорстоко розігнали мітинг перед адмінбудівлею]. З відеозаписів цілком очевидно лише те, що одночасно з міліцією там перебували люди, озброєні  держаками від  лопат і пістолетами травматичної дії.
Пан Віктор не коментує ситуацію про напади на ОДА, а також інцидент, пов'язаний з нападами на мітингувальників, наголошуючи, що люди, які боронили будівлю  адміністрації, озброєними не були.

У свою  чергу представниками ЗМІ  було надано фото- та відео-докази того, що озброєні «тітушки» чинили напади на мирних демонстрантів і випадкових перехожих. На заяву преси відгукнувся голова Дніпропетровської ОДА Дмитро Колесніков. «Невідомі з палицями» - як охрестили їх журналісти, виявилися представниками «народних дружин», які добровільно запропонували владі свою допомогу.

Міська влада в Дніпрі така ж глуха і регіональна, як і обласна

Голова ДОДА прокоментував цю ситуацію так: «Зараз на території Дніпропетровської області самоорганізувалися громадські організації в народні дружини. Вони зареєструвалися і абсолютно законні» (хоча Дмитро Колесніков, певне, забув уточнити,  які це самі громадські організації).
Та все ж представники державних органів влади та правопорядку на Дніпропетровщині зазначають, що докази необхідно ретельно перевірити, вивчити та розібратись.
В свою  чергу наче й не потребують доказів та свідчень обвинувачення висунуті проти 15 активістів дніпропетровського Майдану, яких  вже засудили до 60 діб адміністративного арешту.

Між тим на сході країни не вщухає снігова негода і саме для подолання її наслідків можна було б залучити сформовані владою «народні дружини». Та влада Дніпропетровщини не поспішає вирішувати цю проблему. За словами заступника голови ДОДА Олексія Бурика, сніг з міста почнуть прибирати та вивозити аж…наступного тижня! На конференції у інформаційному агентстві «МОСТ-ДНЕПР» Бурик заявив, що автошляхи державного призначення придатні для проїзду, а до сіл при необхідності (!) можна дістатись на спецтехніці. Дивна позиція чиновника вражає, певне, жителі віддалених від міста поселень не потребують харчів чи допомоги медиків на рівні з жителями міста.

Фото: Дніпроград

comments powered by HyperComments