У Дніпропетровську батьки побоюються за своїх дітей через появу "народних дружинників"

Понеділок, 10 лютого 2014, 20:41
Так вважає опозиція в міській раді. Причина занепокоєння батьків - нещодавнє рішення виконкому Дніпропетровської міськради.
У Дніпропетровську батьки побоюються за своїх дітей через появу "народних дружинників"

Дніпропетровськ, 26 січня 2014 року, подвір'я ОДА. «Тітушки» під охороною міліції перед розгоном Євромайдану

Згаданим рішенням так звані  "тітушки"  були фактично легалізовані у формі  "народних дружин". Керівник фракції  ВО «Демократи» [- члени колишнього "Фронту змін", які не об'єднались з "Батьківщиною"] в Дніпропетровській міській раді Камиль Примаков заявив, що вже отримав чимало звернень батьків школярів, які побоюються за своїх дітей.

«У першу чергу стурбовані батьків дітей, які відвідують школи в районі обласної держадміністрації, де були виставлені патрулі з числа молодих людей характерної зовнішності. Їх вигляд, напівкримінальна манера поведінки і демонстрація агресії по відношенню до оточуючих, дає підстави для серйозного занепокоєння. Люди не розуміють, чому офіційна міліція, а також «муніципальна гвардія», на яку витрачаються чималі кошти з міського бюджету, не можуть виконувати покладені на них функції, а виникає необхідність у створенні якихось незрозумілих формувань. Батьки бояться, що встановлення такого нового порядку може загрожувати безпеці їхніх дітей на вулицях міста, у дворах, парках відпочинку», - говорить Каміль Примаков.

«Я планую найближчим часом провести низку зустрічей з представниками батьківської громадськості, щоб обговорити цю та інші проблеми, пов'язані з безпекою наших дітей в школах міста», - підкреслив К. Примаков.

Фото: Радіо Свобода

comments powered by HyperComments