Додому відпустили ще двох учасників «штурму» Дніпропетровської ОДА

Субота, 15 лютого 2014, 15:56
Вчора було офіційно прокоментована правоохоронцями інформація щодо звільнення євромайданівців в Дніпропетровську.
Додому відпустили ще двох учасників «штурму» Дніпропетровської  ОДА

Прес-служба ГУ МВС  України в Дніпропетровській області повідомила, що двох чоловіків було відпущено під домашній арешт, а що стосовно третього, то питання про зміну запобіжних заходів ще розглядається.

Кирило Дороленко, керівник Дніпропетровської міської організації ВО "Свобода" теж серед вже відпущених додому. Представник центру правового захисту Оксана Томчук повідомила, що "Бабушкінський райсуд, де розглядали прохання щодо звільнення головного активіста Дніпропетровська, прислухався до доводів захисту, котрий наполягав, що Кирило Дороленко ніяк не зможе впливати на жодні свідчення очевидців, перебуваючи на волі.

Ще один затриманий вийшов на свободу ввечері п'ятниці. "Отже, вільні всі учасники штурму", - рапортує міліція.

Нагадаємо, що приблизно три сотні озброєних «невідомих» молодиків 26 січня 2014 року штурмували Дніпропетровську обласну адміністрацію, що дало привід до негайного і жорсткого розгону міліцією  та  «тітушками» місцевого Євромайдану. Примітно, що ще з вечора суботи 25 січня в  будівлі Дніпропетровської ОДА перебувала не тільки міліція, але  й "тітушкі ", яких пізніше місцева влада назвала  "народними дружинниками".

Власне, "штурм" Дніпропетровської ОДА закінчився поламаним парканом біля центрального входу і декількома жертвами з обох сторін. Постраждали і журналісти, в яких стріляли з травматичної зброї. Поранення отримали і ультрас "Дніпра". Наступного дня після штурму біля стін ОДА влаштували мітинг на підтримку чинної влади. Тут навіть розбили наметове містечко. 

До 40 людей було затримано.

Фото: 032.ua
 

comments powered by HyperComments