Ювілей Шевченка в Дніпропетровську: вірші та політичні заяви

Понеділок, 10 березня 2014, 13:58
9 березня на відзначення 200-літнього ювілею поета тисячі жителів Дніпропетровська зібралися на Шевченківське віче в центрі міста, на площі Героїв Майдану (колишня площі Леніна).
Ювілей Шевченка в Дніпропетровську: вірші та політичні заяви

По-святковому вбрані люди прийшли не тільки, щоб вшанувати пам'ять Тараса Шевченка, але й заявити про єдність і неподільність України, висловити свою підтримку українським військовослужбовцям у Криму.

У руках вони тримали синьо-жовті прапори, плакати з цитатами з творів Кобзаря, закликами «Ні війні», «Ми за мир», «Ми пишаємося вами».

Відомий виконавець Михайло Мельник, керівник театру одного актора, народний артист України прочитав  Шевченка  «І мертвим, і живим, і ненародженим».

Новопризначений заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Борис Філатов привітав учасників і закликав українців до єдності. Він також пообіцяв, що після виборів президента України його команда піде з посад, передавши повноваження новому керівництву ОДА.

«Якщо ви думаєте, що ми прийшли у владу тому, що ми цього хотіли, ви дуже помиляєтесь… За три місяці, після того, як відбудуться вільні й відкриті вибори президента, ми передамо ключі від облдержадміністрації новопризначеному новим президентом голові», – сказав посадовець.

Після завершення мітингу колони  Автомайдану вирушили на покладання квітів до пам'ятників Шевченку на Монастирський острів та до Дніпропетровської  обласної філармонії.

А на площі Героїв Майдану всім охочим запропонували участь в марафоні-читанні віршів Тараса Шевченка.

Фото: Дніпроград

 

comments powered by HyperComments