Дніпропетровськ - "Наше місто": міська влада різко демократизувалася. "Регіонали" шукають новий макіяж

Середа, 12 березня 2014, 11:37
На черговій сесії Дніпропетровської міської ради оголошено про створення депутатської групи «Наше місто», до якої вступили 57 депутатів: фракції «ВО Демократи» (це та частина "Фронту змін", яка не об'єдналась з БЮТ), ВО «Батьківщини» та позафракційні депутати.
Дніпропетровськ - "Наше місто":  міська влада різко демократизувалася. "Регіонали" шукають новий макіяж

У Дніпропетровській міськраді відбулося давно очікуване переформатування. Про це стало відомо з оголошень на початку 49-ї сесії шостого скликання.

Широко анонсована раніше депутатська група «Дніпро» втратила кількох «вірних регіоналів», які різко розхотіли бути регіоналами. Вона залишилася в кількості 33 осіб  [ - загалом у раді зараз нараховується  119 депутатів, абсолютна більшість з яких - 89 ще донедавна належала до фракції  Партії регіонів].

Найбільшим депутатським об’єднанням натомість стала група  «Наше місто», до якої увійшли преставники фракцій «Демократи», «Батьківщина» та кілька регіоналів – як колишніх, так і ще вірних ПР. Керівником групи обрано Едуарда Багдасаряна (ВО «Батьківщина»), заступником голови – Каміля Примакова (ВО «Демократи»).

Ініціювала створення депутатської групи «Наше місто» фракція «ВО «Демократи». Група "створена для врегулювання ситуації в місті, взаємодії з представниками Євромайдану, громадськості, осередками самоорганізації населення, правоохоронними та іншими органами державної влади", - наголошено в заяві фракції.

Як йдеться у відомому прислів'ї, «де три українці, там два гетьмани». В Дніпропетровській міськраді Гетьман лише один – Вадим, обраний свого часу від «Фронту змін». Але сьогодні й у нього є власна депутатська група з 10 осіб. Назва, як і у решти груп, не відрізняється ані сенсом, ані оригінальністю – «Єдиний Дніпропетровськ».

Фото: Дніпроград

 

comments powered by HyperComments