У Дніпропетровську вшанували пам'ять десантників, загиблих під Луганськом (фото)

Субота, 13 червня 2015, 12:38
Днями виповнюється рік з моменту трагедії біля луганського аеропорту. 14 червня 2014 року був збитий військово-транспортний літак ІЛ- 76 з дніпропетровськими десантниками на борту. Повідомляє сайт "Восточний дозор" з посиланням на сайт "056".
У Дніпропетровську вшанували пам'ять десантників, загиблих під Луганськом (фото)

Бойовики «ЛНР» підірвали машину ПЗРК «Голка». Тоді загинуло 49 осіб. 40 з них - бійці 25 бригад ВДВ з Дніпропетровська і 9 членів екіпажа.

У кінці минулого року генерал-майорові Віктору Назарову, який був начальником штабу ГО, було пред'явлено підозру в професійній халатності, що призвела до трагічних наслідків. Також є версія, що Назаров просто «злив» інформацію про літак керівництву бойовиків. Слідство з цього питання досі не припинене.

Учора на Алеї Героїв зібралися друзі і родичі загиблих десантників, щоб ушанувати їх пам'ять. Присутні не виголошували полум'яних промов і гучних слів. 14-го червня усі підуть на кладовище, згадати своїх братів, синів і однополчан.

У Запоріжжі також проходять заходи пам'яті загиблих героїв. Керівництво міста планує відкрити меморіальні дошки і перейменувати декілька вулиць Запоріжжя.

comments powered by HyperComments