У Генпрокуратурі розповіли, в чому підозрюється Геннадій Корбан

Неділя, 1 листопада 2015, 18:15
Лідер партії «Укроп» Геннадій Корбан підозрюється в організації злочинного угрупування.
У Генпрокуратурі розповіли, в чому підозрюється Геннадій Корбан

Про це на брифінгу в Києві повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко, пише УНІАН.

«Одна із статей, по якій Корбану повідомлено про підозру, це стаття 255 Кримінального кодексу України – створення злочинної організації», - сказав він.

Також В.Куценко заявив, що прокуратура вимагатиме запобіжний  захід Г.Корбану взяття під варту.

«Виключно арешт. Прокуратура вимагатиме перед судом. І ми упевнені, що суддя задовольнить наше прохання і ухвалить рішення саме про арешт», - сказав він.

У той же час слідчий Слідчого управління Генеральної прокуратури України Микола Макеєв уточнив, що Корбану оголошено підозру про порушення ч.5 ст. 191 (привласнення грошових коштів у особливо великих розмірах), ч. 3 ст. 27 (співучасть) і ст. 349 (викрадення людей), ч.2 ст. 289 (викрадення автомобільного транспорту).

При цьому все, зізнаються в причетності до діяльності численної злочинної групи Корбана, будуть звільнені від кримінальної відповідальності за відповідною статтею КК України.

«Усі ті особи, які здійснювали злочинну діяльність по частині 2 статті 255 УК України і ті, хто зізнаються в цій справі будуть звільнені від кримінальної відповідальності за цією статтею», - цитує В.Куценко УНН.

Нагадаємо, Геннадій Корбан був заарештований учора, 31 жовтня, у рамках спецоперації, проведеної спільно СБУ і Генпрокуратурою.

comments powered by HyperComments