Дані по виборах мера Дніпропетровська викликали інтригу

Ярослав Волков  |  Понеділок, 16 листопада 2015, 13:39
"ОПОРА" віддає перемогу Філатову, тоді як дані екзит-полів вийшли діаметрально протилежними.
Дані по виборах мера Дніпропетровська викликали інтригу

Неофіційні дані результатів виборів Дніпропетровського міського голови показали абсолютно протилежні результати.

Згідно з інформацією громадської мережі "ОПОРА" за результатами паралельного підрахунку голосів на усіх виборчих дільницях, мером Дніпропетровська стає Борис Філатов (ПП "КРІП"). За даними цієї організації, Філатов набирає біля 54% голосів, а його суперник Олександр Вілкул ("Опозиційний блок") - дещо більше 46%.

У той же час соціологічна компанія "ФОМ-Україна", що проводила в неділю екзит-пол, віддає перемогу Вілкулу. За словами Олександра Бухалова, керівника цієї організації, в другому турі виборів мера Дніпропетровська за Вілкула проголосувало 50,7% виборців, а за Філатова 49,3%.
Треба відзначити, що "ОПОРА" і "ФОМ-Україна" повідомили найбільш точні дані результатів першого туру виборів Дніпропетровського міського голови. Це створює додаткову інтригу, оскільки тоді дані цих організацій були схожими, а зараз - дуже істотно відрізняються.

Як раніше повідомлялося, згідно з даними ГС "ОПОРА", в першому турі Вілкул повинен набрати 37, 15%, а Філатов – 35%. Згідно з ж офіційними даними ЦВК, опублікованими 2 листопада, Вілкул набрав 37,9%, Філатов - 35, 7%.
Що стосується інших даних по екзит-полах і паралельних підрахунках, то вони також сильно розрізняються. Дані штабів обох кандидатів наводити не станемо - кожен з них, природно, передрікає перемогу саме свого представника. Різні соціологічні компанії, залежно від того, в чиїй сфері впливу знаходяться, також віддають перемогу тому або іншому кандидату.

Звернімо увагу на результати екзит-полу, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології за замовленням ТСН (телеканал "1+ 1"). Згідно з даними КМІ, на виборах мера Дніпропетровська перемагає Філатов з результатом 62%; його Олександр Вілкул набирає 38% голосів.

Нагадаємо, в неділю, 15 листопада в Дніпропетровську пройшов другий тур виборів міського голови. За посаду градоначальника боролися Борис Філатов і Олександр Вілкул.

Раніше Філатов оприлюднив докази підкупу виборців на виборах в Дніпропетровську.

 

 

comments powered by HyperComments