Дніпропетровський суд розглядає апеляцію суперника Вілкула-старшого (фото)

Ярослав Волков  |  Середа, 25 листопада 2015, 17:40
У Дніпропетровську розглядається апеляція Юрія Милобога з приводу незаконності визнання Юрія Вілкула мером Кривого Рогу.
Дніпропетровський суд розглядає апеляцію суперника Вілкула-старшого (фото)

У залі суду на засіданні були присутні народні депутати України від партії «Самопомочі» Семен Семенченко, Ярослав Маркевич, віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд, а також депутат Дніпропетровської міськради Артем Хмельников.

Після того, як Юрій Милобог програв суд з перерахунку голосів на 21-ій ділянці, адвокати кандидата в мери Кривого Рогу подали апеляцію.

Нагадаємо, Криворізький міськвиборчком оголосив кандидата від «Опозиційного блоку», чинного мера Юрія Вілкула переможцем другого туру виборів міського голови.

За результатами підрахунку голосів Вілкул набрав 49%, його суперник, кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог, - майже 48%. Розрив між кандидатами склав всього 752 голоси. Це дало однопартійцям Милобога вагомий привід для підозр у фальсифікації результатів виборів.

Після оголошення результатів біля будівлі міської ради Кривого Рогу зібрався мітинг чисельністю близько тисячі людей, частина з них намагалася проникнути всередину будівлі. Люди вимагали визнати вибори недійсними. До мітингу приєдналися і жителі інших міст Дніпропетровської області.

Проте, 18 листопада на засіданні Криворізької міськради Вілкулу вручили посвідчення мера.

До речі, радник глави МВС Зорян Шкиряк повідомив, що за фактом фальсифікацій на виборах в Кривому Розі відкрито кримінальне провадження.
 

comments powered by HyperComments