З Дніпра можна буде дешево злітати до Європи

П'ятниця, 28 липня 2017, 19:45
Лоукости дозволять повністю завантажити аеропорт Дніпра і зробити зручнішими авіаперельоти для мешканців сусідніх областей
З Дніпра можна буде дешево злітати до Європи

Таку думку висловив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час прес-конференції, яка відбулась 27 липня 2017 року в Дніпрі, - повідомляє «Справжня Варта»

"Аеропорт Дніпра - це єдиний аеропорт, який у 2016 році скоротив пасажиропотік на фоні 30%-го росту пасажиропотоку по всій Україні, на фоні того, що окремі аеропорти демонстрували зростання на 50% та навіть на 70%. Пояснення цьому одне – власники не хочуть вільної конкуренції. Те, що ми маємо в масштабах країни – боротьбу за лоукости, за Raynair, за дешеві квитки для громадян України, - ми маємо на прикладі Дніпра. І у мене буде окрема зустріч з цього приводу як з керівництвом аеропорту, так і з правоохоронними органами, щоб нарешті дійти до нормального рішення цієї ситуації, щоб мешканці Дніпра і області спокійно літали по тим містам, які їм цікаві, не платили три, а подекуди і вісім тисяч гривень за квиток до Києва, а мали доступний ринок для польотів Україною, до країн Європи і по світу", - наголосив міністр.

Як раніше писала «Справжня Варта»,міністр назвав необґрунтованими і безпідставними позови МАУ. Авіакомапнія звинуватила його у встановлення дискримінаційних умов і порушень правил конкуренції  . "Міжнародні авіалінії України" в судовому порядку зажадали від авіакомпанії Ryanair компенсувати втрачену вигоду від демпінгових цін, які встановили ірландці. Також компанія не згодна з позицією Львівського аеропорту і міністра Володимира Омеляна, вбачаючи в їхніх діях сприяння недобросовісній конкуренції.

Додамо, що лоукостери намагаються дешево отримати доступ до аеропортної інфраструктури України.

Київський "Борисполь", на відміну від Львова, не бажає надавати якісь особливі привілеї лоукостерам, зокрема, тому ж Ryanair-у.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments