Аварія на шахті в Донецьку: доля близько 30 шахтарів невідома

Володимир Диденко  |  Вівторок, 9 червня 2009, 12:39
На шахті імені Скочинського в Донецьку відбувся викид або породи, або газово-вугільної суміші.
На шахті в Донбасі знову аварія.

Шахта ім. Скочинського належить до державного підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія». Як повідомляє прес-служба уряду, аварія на шахті, відбулася 8 червня в 10:20. Урядова комісія з розслідування причин аварії і надання допомоги потерпілим була створена вчора об 11:00, під головуванням міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця.

За інформацією Держгорпромнадзора, викид вугілля і газу (газодинамічне явище) в 2-ій західній лаві шахти відбувся о 10 годині 15 хвилин. Керівництво Держгорпромнадзора України в Донецькій області виїхало на аварійну шахту практично одразу. За даними джерела в Держгорпромнадзоре, всього в шахті знаходилися 344 людини, на аварійній ділянці – 51 гірник.

Шахта відноситься до особливо небезпечних за раптовими викидами вугілля, газу і породи, вибуховості вугільного пилу. Пласт, де відбулася аварія, схильний до самозагорання. Гірські роботи ведуться на горизонті 1250 г.

На 21:00 неділі ситуація навколо аварії така: 33 людини знаходяться в лікарнях Донецька, чотири виявлені без ознак життя і пошуки 9 осіб продовжуються. Про це повідомив заступник міністра вугільної промисловості Юрій Грядущий в ефірі 5 каналу.

На питання, чи відома причина аварії на шахті, замміністра відзначив: «Для того, щоб розібратися в причинах аварії, необхідно закінчити аварійно-рятувальні і пошукові роботи, щоб експертна комісія могла поїхати на місце аварії і все з'ясувати безпосередньо після її ліквідації, після того, як всі люди будуть знайдені».

Відповідаючи на питання, які шанси на порятунок гірників, що знаходяться під завалами, Грядущий сказав: «Шанси завжди є».

Президент Віктор Ющенко доручив прем'єр-міністру Юлії Тимошенко невідкладно створити урядову комісію, а також розробити і затвердити комплексний план заходів щодо ліквідації наслідків аварії. За наслідками розслідування причин аварії голова держави просить прийняти передбачені законом заходи з притягнення винних до відповідальності, повідомляє прес-служба Ющенка.


 

comments powered by HyperComments