Ведмідь розтерзав жінку серед білого дня на вулиці Луганська

Середа, 20 квітня 2011, 11:58
19 квітня на одній з вулиць Луганська на жінку напала самка ведмежати. Потерпіла з важкими травмами була доставлена в Луганську обласну клінічну лікарню.
медмідь

Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС України в Луганській області.

Ведмедя спіймали на вулиці Комісара Санюка в Кам'янобрідському районі Луганська.

«В Луганську є організація мисливського собаківництва при Кінологічній Спілці України. Тут власники тренують своїх чотирилапих вихованців. Ця організація допомагає зміцнювати та поліпшувати породи мисливських собак. Для того, аби наблизити обстановку, в якій собака може опинитися під час полювання, у вольєрах організації утримуються дикі тварини: вовки, єноти, лиси. Тут же живуть і фазани, і качки, і борсуки. Серед цієї компанії живе й ведмежа», – розповіла Ольга Радкевич, представник прес-служби МВС.

Як стало відомо з її слів, на одній території з цим «звіринцем» розмістилася й Луганська обласна дитяча громадська організація «Барс», при якій створена кінноспортивна секція.

«19 квітня до «Барсу» прийшла постійна 53-річна відвідувачка Антоніна Василівна. Вона дуже любить коней, і весь вільний час проводить у кінноспортивній секції. Таких людей називають фанатами. У цей день жінка переодяглася, але як тільки вийшла з роздягальні, побачила, як прямо на неї біжить справжній бурий ведмідь. Наїзницю охопив шок. Хижий звір напав на жінку й підім'яв її під себе. Разом зі звіром Антоніна Василівна викотилася на вулицю», – розказали у прес-службі.

Від смерті жінку врятував конюх Олександр. Він схопив колоду і декілька разів вдарив ведмедицю. У відповідь звір вкусив Олександра за руку.

«Потім увагу хижака привернув фазан, що пробігав поблизу. Він погнався за ним і таким чином потрапив до клітки. Як тварина вибралась на волю, поки його власники не встановили», – йдеться у повідомлені прес-центру.

Голова організації мисливського собаківництва Василь Голіков розповів, що вони придбали ведмежа в листопаді. Його привезли з Сімферополя. Це була дуже добродушна тварина. Зараз йому вже більше року. Є усі документи, що дозволяють тримати диких тварин. Виконуються всі вимоги ветеринарної служби. Тваринам вчасно робляться необхідні щеплення й вакцини.

Василь Іванович так само розповів, що з ведмежам організація не розстанеться. Для винуватця події вже майже готове нове житло – викопано барліг і на нього чекає нова комфортабельна клітка.

Зараз обставини події з'ясовують слідчі.

comments powered by HyperComments