Влада Донецька знайшла спосіб вирішити проблему безхатченків на час проведення чемпіонату Європи по футболу 2012 року

Четвер, 23 червня 2011, 19:57
Цих людей планують поселити в спеціальному наметовому містечку. Директор донецького міського притулку для безхатченків Микола Федорук вважає, що гостям європейського чемпіонату не варто зустрічатися з місцевими бомжами.
Влада Донецька знайшла спосіб вирішити проблему безхатченків на час проведення чемпіонату Європи по футболу 2012 року

 

«Прийде маса людей, які бачитимуть, як безхатченки десь там в сміттєвих баках копаються. Це соромно, незручно і недобре для нас, - сказав Федорук. – Тому ми вийшли з ініціативою перед міським головою, щоб створити якісь умови хоч би на період ігор».  

Правоохоронні органи запропонували розмістити бомжів на території колишньої військової частини між Донецьком і придатною Макіївкою.   «Там добрі умови – в казармі вода, опалювання. Можна зробити наметовий табір на літній період з живленням. Як раніше було – табір праці і відпочинку», - говорить Федорук.   За його словами, перебування у такому закладі 200 безхатченків протягом двох тижнів обійдеться міському бюджету всього в 40 тис. гривень (близько 5 тис. доларів).   У Донецької області, за даними міліції, налічується близько 16 тисяч осіб без даху над головою.

Дати дах над головою всім, хто цього потребує, власті не в змозі. У Донецькій області працює лише п'ять спеціальних притулків, які можуть розмістити лише 115 бродяг. Тому і шанси оселитися в «таборі праці і відпочинку» на час Євро-2012 мають далеко не всі донецькі безхатченки.

comments powered by HyperComments