Чорнобильці Донецька знову мітингують: нехай Азаров пояснить, як він визначав пенсію ліквідаторам

Четвер, 12 січня 2012, 15:55
Сьогодні в Донецьку більше 200 чорнобильців проводять мітинг біля регіонального управління Пенсійного фонду. Вони вимагають виплатити їм пенсій відповідно до рішень судів.
Чорнобильці Донецька знову мітингують: нехай Азаров пояснить, як він визначав пенсію ліквідаторам

 «Знову в рази вкрали пенсію. Хто вкрав? Украв Азаров. Азаров злодій!  Злодій повинен сидіти у в'язниці - заявив представник ініціативної групи протестуючих Володимир Деркач. - Ми прийняли наступне рішення: акції тривають, ми звертаємося до Федорука (- голова Донецької облради) з вимогою скликання позачергової сесії облради, туди треба запросити Азарова, і нехай він розповість, як визначав пенсію ліквідаторам Донецької області. Нехай приїжджає і пояснює людям! Влада просто не розуміє, що вона цими діями плює людям в очі». На його думку, зараз встановлені несправедливі пенсійні виплати.

«У мене в роті було п'ять солдатів строкової служби. Чому я отримую пенсію 6700 грн., а ці хлопці повинні отримувати 1400 грн.? Де соціальна справедливість, про яку говорив Азаров? Якщо людина з розуму вижила, йому потрібно або лікуватися або йти на пенсію. Таких людей в уряді не повинно бути. Нехай знайдуть молодих, розумних хлопців, економістів. Якщо у нас їх немає, можна звернутися до Заходу, до Америки, до Африки ... Може там розумні люди є?», - запитує В. Деркач.

Також Володимир Деркач повідомив, що зараз чорнобильці займаються підготовкою колективного позову до Європейського Суду з прав людини. На даний момент позов підтримали близько 370 чорнобильців Донецької області.

comments powered by HyperComments