На мера Донецька подали до суду за підвищення тарифів ЖКГ

Понеділок, 20 лютого 2012, 11:04
Голова Донецької правозахисної організації «Союз порятунку Донбасу», депутат Ленінської райради міста Дмитро Верзілов звернувся до Ворошиловського районного суду зі скаргою про визнання неправомірними дій та притягнення мера Лук 'янченка і керівництва Донецької міської ради до відповідальності за чергове необґрунтоване підвищення комунальних тарифів на вивезення сміття більш ніж у вдвічі.
На мера Донецька подали до суду за підвищення тарифів ЖКГ

Протягом найближчих 10 днів Донецька обласна державна інспекція з контролю за цінами і ціноутворенням за дорученням депутата проведе незалежну експертизу на предмет наявності об'єктивного економічного обгрунтування грудневого і лютневого підвищення плати за вивезення сміття в 2 рази.

Враховуючи висновок експертизи, а також відсутність реального економічного обгрунтування незалежних експертів (а не «кишенькового» міськжилуправління) суд розглядатиме позов-скаргу депутата по суті.

Нагадаємо, 10 жовтня 2011 року Ворошиловським судом були задоволені позовні вимоги про скасування березневого підвищення тарифів ЖКГ на 80 %, у зв'язку з тим, що міськрада Донецька не змогла надати необхідного економічного обгрунтування. Разом з тим, Донецька обласна державна інспекція з контролю за цінами і ціноутворенням, провівши незалежну експертизу, рекомендувала міській владі скасувати завищені тарифи за невідповідність якості послуг встановленим розцінками.

«На сьогоднішній день мер Лук 'янченко і його прес-секретар Максим Ровінський, під «шумок» загального зростання цін, роблять все можливе для того, щоб приховати від жителів міста факт відсутності реального економічного обгрунтування підвищення тарифів ЖКГ. Його не було у міськради в період березневого підвищення тарифів на 80 % - ні і сьогодні! Так само, як ніколи не було і немає якості самих послуг...

Жителі Донецька стали заручниками жорсткої конкурентної боротьби на ринку комунальних послуг між власниками компаній, що вивозять сміття: ТОВ «Громада» і ТОВ «Грінко-Дон».

Переслідуючи інтереси отримання прибутків у вигляді «відкатів» влада міста навмисно віддала весь ринок послуг наближеним власникам ТОВ «Громада», тим самим повністю знищивши вільну конкуренцію і створивши штучну монополію. В результаті, компанія-монополіст «Громада» тепер самостійно встановлює розміри плати за вивезення сміття для населення. При чому, роль міської ради у вирішенні цих питань зведена до нуля.

Міська рада руками самих же чиновників штучно введена в залежність від єдиної на ринку компанії-монополіста. А це означає, що влада виступає як статист, маріонетка в руках олігархів, лише формально проводячи через сесію ради всі найважливіші питання ціноутворення», - заявив Дмитро Верзілов.

comments powered by HyperComments