Донецька міська рада навіть після рішення суду прагне ліквідувати українську школу

Вівторок, 21 лютого 2012, 14:44
Донецька міська рада подала апеляцію на судове рішення про скасування ліквідації україномовної загальноосвітньої школи № 111.
Донецька міська рада навіть після рішення суду прагне ліквідувати українську школу

Про це повідомляє голова ініціативної групи батьків учнів Ірина Круглова. Вона стверджує, що батьки школярів готові продовжувати боротьбу за існування цього навчального закладу.

 За словами Круглової, міськрада подала апеляцію на ухвалу Ворошиловського районного суду Донецька від 30 січня 2012 року про скасування рішення Донецької міської ради про ліквідацію україномовної школи № 111. Голова ініціативної групи батьків зазначила, що ця апеляція минулого тижня «прийшла поштою у Ворошиловський суд», цей факт їй підтвердили в канцелярії суду.

Вона підкреслила, що батьки учнів школи № 111 обурені діями місцевих органів влади, спрямованими проти їхніх дітей, і продовжуватимуть боротьбу за школу.

У Донецьку 15 квітня 2011 року міськрада вирішила ліквідувати загальноосвітню школу № 111, але батьки в судах домоглися забезпечення свого позову. З 1 вересня понад 240 дітей відновили навчання в цьому закладі.

У Донецькій області в 2011 році планувалося закриття 26 загальноосвітніх шкіл. За інформацією прес-служби Донецької облдержадміністрації, закриття навчальних закладів відбувається згідно з розробленою «Регіональною дорожньою картою з оптимізації мережі бюджетних закладів і витрат місцевих бюджетів на їх утримання».

comments powered by HyperComments