Не бійтесь, не злодії: у Донецьку комунальники з ломами та болгарками виламують двері боржників

Неділя, 26 лютого 2012, 09:30
Довго не платите за комунальні послуги — чекайте непроханих гостей з болгаркою чи ломом. «Донецькміськводоканалу» суд дозволив всупереч волі власників квартир, заходити до помешкань злісних неплатників з представниками виконавчої служби, міліцією, слюсарем та конфісковувати майно.
Не бійтесь, не злодії: у Донецьку комунальники з ломами та болгарками виламують двері боржників

Ось ці жителі за 5 років винні 35 тисяч гривень. На дзвінки і стукіт люди спершу не реагують, виконавча служба дозволяє виламувати двері. Тоді власники квартири схаменулися і таки впустили комунальників добровільно.

Чому за послуги не платили 5 років, мешканці не розповідають, з журналістами не спілкуються.

Сусіди примусовому вилученню майна також не раді, слюсар ЖЕКу людям співчуває, каже, така боротьба з боргами надто жорстока.

Працівники водоканалу й самі зізнаються, конфісковувати майно не люблять, однак лише так можна змусити злісних боржників заплатити.

Загалом донеччани винні місьководоканалу майже 60 мільйонів гривень. Торік комунальники виграли 500 таких справ у суді, 100 боржників одразу віддали гроші. У 10-ти випадках до квартир заходили примусово. Щоправда, до виламування дверей, як і сьогодні, справа не дійшла. Зрозумівши серйозність намірів державних вибивал, люди квартири відчиняли самі і віддавали техніку добровільно.

comments powered by HyperComments