У Донецьку нічні маршрутки за 4-8 гривень замінять таксі

Вівторок, 28 лютого 2012, 17:41
У Донецьку стартує пілотний проект забезпечення мешканців транспортом у нічний час - з 22:00 до 5:00. Міська влада хоче запустити маршрутки, проїзд у яких коштуватиме близько 4-8 грн.
У Донецьку нічні маршрутки за 4-8 гривень замінять таксі

Остаточні нічні тарифи ще прораховуються. "Досвід інших міст показує, що це близько 4-8 грн з особи за поїздку. У нас, може, і 4,5 грн буде, а може, і 6,5 грн - поки не відомо", - розповів  начальник відділу транспорту і зв'язку Донецької міськради Федір Плошай.

За його словами, поки проект на початковій стадії – влада працює з нормативними документами та вивчає досвід інших міст.

Але попередні ідеї організації роботи нічного громадського транспорту в шахтарській столиці вже є. Уже ясно, що возити людей будуть малими партіями, по кілька осіб.

"Звичайні автобуси (в яких більше 9 посадочних місць) не підійдуть. Людей на нічних вулицях небагато, а для таких машин везти двох пасажирів нерентабельно. Тому це можуть бути маршрутки, мікроавтобуси малої місткості", - зазначив Плошай.

Ще один варіант - перевізники працюватимуть в режимі таксі за запланованим маршрутом. На мікроавтобусах будуть встановлені платіжні термінали для безготівкової оплати, таксометри, а тариф буде ділитися за кількістю пасажирів.

Ну а поки влада працює над питанням нічних перевезень, вільно кататися в темний час доби на міському транспорті в шахтарській столиці можна буде в період проведення Євро-2012 з футболу, з 11 червня по 1 липня. Точний розклад всіх маршрутів з'явиться перед чемпіонатом.

comments powered by HyperComments