Крига сунула заввишки з будинок: як зима зустрічалась з весною в Маріуполі

Четвер, 22 березня 2012, 09:38
19 березня в мікрорайоні Гавань Маріуполя шквальний вітер з моря виштовхав кригу на берег. Брили льоду завалили вул. Гаванську та перекрили всі проходи до моря.
Крига сунула заввишки з будинок: як зима зустрічалась з весною в Маріуполі

В результаті пошкоджено 15 парканів, 7 гаражів, 2 дахи будинків. Також збиті 2 електроопори. 21 березня одну з них замінили.

Частина берега, яку розчищала спецтехніка, знову потрапила під крижаний полон. Але на 22 березня синоптики прогнозують підсилення вітру до 17 м/с.

За словами начальника управління з питань громадянської безпеки та захисту населення Маріупольської міськради Володимира Виноградова, боротися з кригою будуть екскаватор, трактор та гідромолот.

"Сподіваємось, що 22 березня нової атаки криги вже не буде. Завдяки сонячній погоді частина льоду розтанула, і з'явились проталини. Тому крига не повинна знову дістатися до житла маріупольців", - сказав він.

Місцеві скаржаться, що так і не була побудована дамба, яка могла б стримати кригу.

"Моя кума Валя з Гавані розказувала, що вони самі побудували з підручних матеріалів якесь берегове укріплення. Але як той лід посунув, то зніс те укріплення за милу душу. Ви не можете уявити – лід йшов висотою з будинок. Вони збирались не раз, радились, що робити. Казали навіть, що треба підривати лід. Але передумали. Мали навіть відсиляти всіх кудись у санаторій. Вони бідні вже й не пам'ятають, коли стільки льоду було на морі. В минулому році сам якось танув. А це різко потепліло і вітер", - розповіла маріупольчанка Тетяна Чернишова.

Міська рада обіцяє компенсувати збитки. Кінцеву суму можна бути знати тільки тоді, коли вся крига зійде.

comments powered by HyperComments