Жителі Луганська надають перевагу центральним українським телеканалам і активно цікавляться політикою

Понеділок, 26 березня 2012, 14:24
За результатами опитування, проведеного фахівцями «SocioLab Grouр», 94 % луганчан регулярно дивляться телепередачі. Це на 7 % більше, ніж за даними аналогічного опитування, проведеного в травні 2011 року.
Жителі Луганська надають перевагу центральним українським телеканалам і активно цікавляться політикою

Телебачення залишається найбільш доступним джерелом інформації для більшості населення, крім людей у віці з 18 до 41 року, для яких  найважливішим  постачальником  інформації є Інтернет.

Часто цікавляться політикою 25% луганчан, ще для 48% вона іноді цікава. 27 % опитаних зазначили, що не цікавляться політичними новинами.

Політичні уподобання мешканців Луганщини визначає їх власна думка – для 45 %. На вибір 26 % опитаних впливає інформація центральних телеканалів. Ще 9 % покладаються на думку рідних та близьких людей.

Найпопулярнішими телеканалами для луганчан за опитуванням є «1+1», СТБ, «Інтер», ICTV та «Новий канал». Дослідження виявило, що луганчани стали менше дивитися російські телеканали. Частка місцевих телеканалів в уподобаннях  надзвичайно мала і становить усього 1 %.

Опитування проводилось протягом 2 днів (3—4 березня), на території м. Луганська за методикою напівстандартизованого вуличного інтерв’ювання з використанням квотної вибіркової  сукупності (репрезентативної щодо статі, віку та освіти), було опитано 750 респондентів. Науковий керівник дослідження, фахівець в галузі електоральних досліджень та соціальної інженерії Ігор Акімов.

comments powered by HyperComments