У Донецьку затримували активістів, які намагалися розклеїти листівки із зображенням Януковича

Середа, 28 березня 2012, 11:35
27 березня, у Донецьку міліціонери затримали трьох активістів Всеукраїнської молодіжної організації Фундація регіональних ініціатив (ФРІ), які хотіли провести акцію по розклеюванню листівок із зображенням Президента на знак протесту проти порушення кримінальної справи стосовно херсонських студентів.
У Донецьку затримували активістів, які намагалися розклеїти листівки із зображенням Януковича

Як повідомив Кореспондент.net один із затриманих Дмитро Дядик, затримання сталося ще на початку акції.

"Як тільки ми втрьох, я, Олександр Кисельов і Богдан Манюков, прийшли на заявлене місце, нас оточили близько 20 міліціонерів. Під психологічним тиском змусили сісти в їх машини, поїхали у Ворошиловський відділ міліції до з’ясування обставин", - розповів активіст.

За його словами, у відділенні їх протримали з 15:20 до 17:25.

"Ми дали пояснення і нам дали протокол про адміністративне правопорушення по статті 173 (покарання: штраф або до 15 діб арешту, - ред.)", - розповів Дядик.

За його словами, згідно з протоколом, він скоїв дрібне хуліганство.

"А саме дискредитацію чинної влади, в особі Президента України Віктора Федоровича Януковича. Зробили акцію шляхом розгортання плакатів із зображенням Президента і написами: "Широка страна моя родная. Много в ней лесов, полей і рек, я другой такой страны не знаю Президент которой бывший зэк", а також "Міліція - годі клеїти молодь!" Таким чином громадянин Дядик порушив громадський порядок", - процитував документ активіст ФРІ.

Крім того він підкреслив, що вже готова скарга на рішення міліції.

"Ми написали скаргу за фактом нашого затримання безпосередньо у РВВС, а завтра віднесемо скаргу в прокуратуру", - додав Дядик.

Водночас організатори всеукраїнської акції "Міліція - годі клеїти молодь!", частиною якої і була акція у Донецьку повідомили, що подібні заходи синхронно відбулись у 20 найбільших міст України. Але там обійшлося без пригод.

Наголошується, що акції проводила по всій Україні система колективної безпеки молоді від політичних переслідувань МАМА, створена за ініціативою молодіжних громадських організацій і рухів: ФРІ, "Відсіч", Українська асоціація студентського самоврядування, Дебатна Академія, Молодіжна правозахисна група - Харків, Молодіжний Націоналістичний Конгрес і Центр Громадянських Свобод.

Нагадаємо, що 2 березня правоохоронці затримали студентів Херсонського технічного університету. Їх звинуватили у груповому хуліганстві за розклеювання антипрезидентських листівок і завели кримінальну справу, яку закрили через тиждень.

 

comments powered by HyperComments