Донецькі шахтарі не отримали обіцяної підвищенної зарплати

Субота, 31 березня 2012, 13:25
Керівництво Державного підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія» (ДП «ДВЕК») проігнорувало рішення Міненерговугілля підвищити з 1 березня зарплату шахтарям. Про це повідомляє Профспілка працівників вугільної промисловості України.
Донецькі шахтарі не отримали обіцяної підвищенної зарплати

«Заробітна плата за березень 2012-го працівникам державного підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія» нараховується за тарифними ставками і посадовими окладами, розрахованими з мінімальної заробітної плати в 941 грн», - йдеться у повідомленні.

За словами голови Донецької об'єднаної територіальної організації Укрвуглепрофспілки Євгенія Бондаренко, всупереч рішенню галузевого міністерства підвищити мінімальний рівень тарифних ставок до 960 грн, на підприємствах, що входять до ДП «ДВЕК», зарплата закривається на рівні тарифу в 941 грн.

«Трудові колективи шахт просто обурені таким підходом керівництва ДП «ДВЕК» до такої злободенної проблеми як підвищення заробітної плати», - сказав Бондаренко.

Територіальний комітет профспілки проінформував телеграмою міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойко про ситуацію і попросив вжити заходів щодо виконання вимог законодавства та галузевої угоди, а також досягнутих домовленостей керівників вугледобувних підприємств з профспілками про підвищення тарифних ставок працівникам галузі.

Переведення працівників вугільної промисловості на тарифні ставки, розраховані на рівні 941 грн., відбулося в липні 2011 року.

Як повідомлялось, 7 березня президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів із травня провести перерахунок пенсій, з 1 червня відновити виплати вкладникам Ощадбанку СРСР. Янукович також пообіцяв підвищення доплат учасникам, інвалідам війни, членам сімей померлих ветеранів війни, інвалідам праці, шахтарям.

Нагадаємо, у лютому 2011 року  в Донецьку відбулися протести дружин шахтарів, які вимагали від влади підвищити тарифні ставки гірникам, переглянути неправильно нараховані пенсії, зупинити зростання вартості комунальних послуг без підвищення зарплат і пенсій.

comments powered by HyperComments