Луганський фермер шість років тримав 11 рабів, немов у концтаборі

Вівторок, 15 травня 2012, 13:32
На Луганщині затримано 64-річного фермера, який влаштував у себе концтабір з 11 рабами.
бомж

Людей, які трудилися за їжу, зловмисник тримав у себе шість років. За будь-яку провину жорстоко карав, пише «Сегодня».

Житель селища Ясенівське перекинув на рабів абсолютно всю роботу на фермі. Чоловіки працювали на полі трактористами, випасали худобу, восени стерегли «хазяйський» ліс від грибників. Дві жінки працювали на кухні і прибирали свинарник.

«Умови життя працівників нічим не відрізнялися від тих, в яких містилася худоба. У тварин навіть було більше переваг. У разі хвороби турботливий господар викликав вихованцям ветеринара, а ось людям хворіти доводилося без доктора», – розповів начальник управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Олег Григор'єв.

Робочий день в таборі починався з побудови і роздачі нарядів на роботи, а закінчувався вечірньою перекличкою і підбиттям підсумків. Як тільки новачки потрапляли на ферму, у них відразу відбирали документи і присвоювали прізвисько. Зокрема, одному з наймолодших, якому «господар» довірив облік і контроль за якістю роботи, дали прізвисько Начальник.

Покарання винних було покладено на сорокарічного наглядача на прізвисько Мастодонт. Накази бити недбайливих рабів він отримував безпосередньо від фермера-рабовласника і його синів.

«Нас роздягали всіх наголо і примушували бігати навколо ангара і при цьому гавкати або нявкати... Найбільш суворо карали за спробу до втечі – сильно били палицями по ногах... Примушували навіть писати розписку, що я у них взяв в борг 80 000 гривень, і якщо я надумав утекти або покінчити з собою, то ці гроші будуть віддавати вже мої близькі», – розповідає 39-річний Сергій.

Викрити фермера-садиста вдалося після того, як один з рабів втік і потрапив до лікарні. Свою історію там він розповів одному екс-міліціонеру, який йому і порадив звернутися до правоохоронців.

Навіть після того, як рабовласника викрили, він не приховує свого презирливого ставлення до робітників. На допиті в міліції в своє виправдання він заявив, що раби мають бути вдячні за дах над головою і їжу. «Вони рідну матір за пляшку горілки ходили тут продавали», – обурився фермер.

У міліції стосовно чоловіка і його синів порушили кримінальну справу, їм може загрожувати до 8 років в'язниці.

comments powered by HyperComments