Арсеній Яценюк у Донецьку: сказав українській мові - так! А ще у опозиції є своє покращення і підвищення

Четвер, 24 травня 2012, 14:48
Сьогодні на мітингу об'єднаної опозиції у Донецьку Арсеній Яценюк пояснив, чому ще й досі немає списків депутатів-мажоритарників, які балотуватимуться на Донеччині від опозиції. За його словами, Партія регіонів знала про округи ще півроку тому, а опозиція дізналася лише 20 днів тому.
Арсеній Яценюк у Донецьку: сказав українській мові - так! А ще у опозиції є своє покращення і підвищення

"А від партії влади робота йде по поширенню продовольчих пакетів тільки. У нас немає грошей, щоб підкупати голоси виборців, а якщо б і були, ми б їх не підкупали», — запевнив він.

Мітинг відбувся під стінами Донецької обласної державної адміністрації. А.Яценюк зустрівся з партійним активом об’єднаної опозиції. Вибір місця лідер "Фронту  Змін" пояснив неможливістю орендувати зал через перепони влади.

На площі зібралось біля 300 партійних активістів. Арсеній Яценюк більшу частину свого виступу присвятив критиці Януковича та його оточення. Он пообіцяв, що об’єднана опозиція звільнить Україну від низьких зарплат, безробіття, відсутності медицини і освіти та й власне від Януковича. Він назвав передвиборними обіцянками соціальні ініціативи президента.

Яценюк висловив абсолютне неприйняття спроб реанімувати мовне питання:

«Я категоричний противник другої державної мови. Для тих, хто не розуміє українською, я готовий перекласти російською. … Тому що забрали пенсії, забрали зарплати, знищили економіку, знищили соціальне забезпечення, знищили Конституцію, знищили медицину, знищили освіту а тепер знищують мову і країну. Прийняття закону про мови має  лише одну мету – відволікти увагу від найбільш важливих соціальних проблем».

На мітингу  А.Яценюк озвучив програму об’єднаної опозиції - перерахунок всім пенсіонерам, підвищення прожиткового мінімуму до 2400 гривень, податкові пільги для кожного нового робочого місця,  підвищення зарплат бюджетникам, запровадження тотальної люстрації, побудова в кожному селі нової школі і ФАП.

.

comments powered by HyperComments