Донецька міліція проти проституції: 16 разів у саунах, 5 разів у готелях і 2 - в таксі, але є проблеми з доказами

Середа, 30 травня 2012, 18:05
Останнім часом, особливо напередодні Євро-2012, в пресі все частіше пишуть про проституцію в м. Донецьку. При цьому нерідко висловлюються докори у відсутності роботи по боротьбі з так званою «секс-індустрією» з боку донецьких правоохоронців.
Донецька міліція проти проституції: 16 разів у саунах, 5 разів у готелях і 2 - в таксі, але є проблеми з доказами

Прес-служба Головного управління  МВС України у Донецькій області, вважає такі закиди необгрунтованими.

ГУ МВС України в Донецькій області постійно проводяться оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на протидію сутенерству, звідництву та проституції.

Тільки з початку 2012 року порушено 23 кримінальних справи за організацію або утримання місць розпусти і звідництва з боку працівників саун (16 фактів), дорогих готелів (5 фактів), таксистів (2 факти). До кримінальної відповідальності притягнуті не лише виконавці, але і організатори секс-бізнеса. 10 кримінальних справ порушені за сутенерство і залучення до заняття проституцією.

Слід оговорити, що документування «притонів» у готелях, саунах, лазнях та інших закладах передбачає проведення довготривалих оперативно-розшукових заходів, адже для притягнення до відповідальності організаторів секс-бізнеса потрібен повний збір визначених законодавством, у тому числі і специфічних для даного виду злочинів, доказів, підтверджуючих провину підозрюваних.

У рамках підготовки до Євро-2012 у Донецькій області організована низка заходів під умовною назвою «Нічне місто», направлених на профілактику вуличної проституції. В ході їх проведення складено 209 адміністративних протоколів.

comments powered by HyperComments