У Донецьку мітингують на захист скверу від забудови Московським патріархатом

Неділя, 10 червня 2012, 00:10
Близько 300 людей зібралися вчораі у сквері в Калініському районі Донецька. Мешканці району виступили проти забудови місця відпочинку Українською православної церквою (Московського патріархату).
У Донецьку мітингують на захист скверу від забудови Московським патріархатом

Сергій Косяк, голова ініціативної групи громадян, пояснює, що сквер, на захист якого вийшли люди, є єдиним облаштованим тут місцем відпочинку, а храм, на його думку, варто побудувати в іншому місці. «Тут гуляють з дітьми. Мешканці самі стежать за порядком, за чистотою. Так, сюди треба провести освітлення, але це вже інше питання. Нам не потрібен храм замість скверу», – заявив він.

Натомість представники Української православної церкви (Московського патріархату) привезли на місце мирного зібрання власних прихильників, які стояли з плакатами на підтримку ідеї зведення храму. В УПЦ (МП), а також на підприємстві «Донецькшахтопроходка», офіс якого розташований неподалік, вважають, що завдяки будівництву храму сквер «тільки виграє».

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, представники УПЦ (МП) обіцяють залишити на місці зелені насадження та побудувати, за їхніми словами, маленьку капличку. Однак мешканці цим обіцянкам не вірять.

Вирішення конфлікту очікують після чергової сесії Донецької міської ради. Депутати мають ухвалити рішення, чи дозволяти забудову УПЦ (МП)

comments powered by HyperComments