Донецький мер розповів "регіоналам", чому у мера депресивної Макіївки безтурботне життя

Субота, 23 червня 2012, 17:21
Донецький міський голова Олександр Лук'янченко вважає, що в державі "мають змінитися підходи до формування бюджету". Про це він заявив після XVII конференції Донецької міської організації Партії регіонів, головою якої він є.
Донецький мер розповів "регіоналам", чому у мера депресивної Макіївки безтурботне життя

На його погляд, сьогодні в Україні діють загальнонаціональні стандарти виділення коштів на різні соціальні сфери, тому "з'явилось чимало утриманців".

Лук'янченко відзначив, що в країні лише 5 регіонів є донорами державного бюджету, в той час як деякі регіони отримують дотації в розмірі до 60-70 % від обсягу свого бюджету.

Він навів приклад, коли в Донецьку вводиться новий спортивний об'єкт, то його фінансування не передбачено бюджетом, тому що воно розраховується відповідно до кількості населення, тому доводиться шукати додаткові джерела коштів на утримання цих об'єктів. В результаті, у дотаційних регіонів немає проблем з фінансуванням, в той час як у донорів – є.

Журналісти попрохали мера пояснити ці особливості формування бюджету на прикладі депресивного міста – Макіївки, яке щорічно отримує сотні мільйонів гривень дотацій.

«У них немає проблем. У них транспорту немає комунального – проблем немає. Не будують спортивні споруди– проблем немає», - сказав Лук'янченко.

На запитання, чому ж це місто залишається в депресивному стані, попри багатомільйонні дотації, мер Донецька сказав: «Я не знаю. Врешті решт колись це  закінчується, як би там ЗМІ не прикрашали і не ретушували всі ці проблеми, але вони для простого народу видимі, тому що вони кожного дня зустрічаються з цим».

Лук'янченко не зміг відповісти, в чому секрет високого рейтингу міського голови Макіївки Олександра Мальцева.

«Це треба у макіївців питати, що ви у мене запитуєте?! Можна ж по-різному рейтинги робити», - зазначив мер Донецька.

comments powered by HyperComments