Донецький бізнесмен убив 77-річну пенсіонерку через нестачу грошей

Середа, 11 липня 2012, 14:35
У Краматорську розкрито вбивство літньої жінки, труп якої виявив її племінник у коридорі власної квартири. Виявилося, що її вбив бізнесмен.
молоток

Про це кореспонденту УНН повідомили у прес-службі обласної міліції.

«Слідство встановило, що 77-річна краматорчанка тривалий час проживала і працювала в Москві. У 2010 році вона продала там свою квартиру і переїхала до Краматорська. Тут жінка купила дві квартири, в одній з яких вона мешкала з племінником, а в сусідній – дочка родича зі співмешканцем», –  розповів  старший слідчий Краматорського міськвідділу міліції Олександр Котловський.

Після проведення необхідних оперативно-розшукових заходів міліціонери вийшли на головного підозрюваного – співмешканця дочки племінника загиблої.

За словами О. Котловського, молодий чоловік того вечора прихопив молоток, після подзвонив у двері літньої сусідки. Коли та вийшла, молодик завдав їй декілька ударів в голову. ЖІнка знепритомніла, а непроханий гість зайшов у помешкання і став шукати гроші. В одній із шаф у постільній білизні він знайшов згорток із 40 тисячами доларів США. Покидаючи помешкання, молодик  прихопив із собою знайдені ювілейні медалі та завдав пенсіонерці ще кілька ударів молотком по голові.

Наступного дня  25-річний чоловік поїхав у Донецьк, де займався бізнесом і надавав послуги населенню з кондиціонування, вентиляції і опалювання приміщень. Тут він зловмисник викинув у сміттєвий бак знаряддя злочину і скривавлені речі, а гроші залишив в одній із камер схову.

«Затримати вбивцю удалося тієї ж доби завдяки копіткій роботі з колегами із ГУМВС області», – доповнив свого колегу начальник відділу карного розшуку Краматорського міськвідділу внутрішніх справ Віктор Горбатенков.

Наразі зібрані всі речові докази, що доводять  причетність цього чоловіка до скоєння злочину.

Затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Він притягується до відповідальності за ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів) і ч.4 ст.187 КК України (розбійний напад). Максимальне покарання за цими статтями – до 15 років або довічне позбавлення волі.

comments powered by HyperComments