"Руки геть від ОВК!": на Донеччині громадяни почали акцію протесту

П'ятниця, 7 вересня 2012, 15:44
6 вересня близько 20:00 члени політичних партій, що входять до Об'єднаної опозиції та громадяни, які проживають на території виборчого округу № 61 (Амвросіївка, Старобешеве, Докучаєвськ, Сніжне) розпочали безстрокову акцію протесту біля будівлі, в якій розташовується місцева окружна виборча комісія (ОВК)
"Руки геть від ОВК!":  на Донеччині громадяни почали акцію протесту

Близько 35 протестуючих розбили 4 намети поблизу будівлі ОВК. За їх словами, незабаром до них мають приєднатися ще декілька десятків чоловік. Всього вони планують встановити 9 наметів.

На наметах закріплені плакати з написами «Амвросіївка проти вічного мафіозного клану», «Банді місце на зоні, а не місце у кріслах влади», «Яцький голова ОВК - вибори продані», «Донбас не зона, хочемо закону», «Банда регіонів» руки геть від ОВК», «Хочемо дивитися ТVi".

Люди протестують проти, на їх думку, необґрунтованої заміни керівника окружної виборчої комісії в окрузі № 61 Наталії Суботіної (від Всеукраїнської політичної партії "БРАТСТВО") Євгеном Яцківим від фракції Партії регіонів.

Вони заявляють, що Яцків «впродовж 15 років очолював ОВК 61округу і має сумнівну репутацію. Зокрема, йому не раз приписували підроблення протоколів комісій на користь Партії регіонів».

До протестувальників підходили співробітники правоохоронних органів, які хотіли їх переписати, проте опозиціонери не захотіли називати свої імена, так як не розуміють, з якою метою міліція збирає ці дані.

До наметового містечка під'їхав сам Яцків. Він разом з невідомим чоловіком спостерігає за протестувальниками.

Учасники акції протесту заявляють, що у них є всі необхідні документи, які дозволяють їм розбивати намети і протестувати.

comments powered by HyperComments