Міська влада Луганська хоче відбудувати історичний центр міста

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 17:17
Міська влада порадилися з підприємцями з питання реконструкції історичного центру в Луганську. В ході наради Луганський міський голова Сергій Кравченко звернувся до директорів приватних підприємств, керівникам курують структур і історикам з проханням розробити єдиний план реконструкції вулиць старого центру.
Міська влада Луганська хоче відбудувати історичний центр міста

«Нам необхідно провести відбудовні роботи по ряду вулиць, які існують у нашому місті вже більше 200 років, - розповів Сергій Кравченко. - Зокрема це вулиці Карла Маркса, Леніна і Даля. Ми повинні зробити історичну частину Луганська родзинкою нашого міста, де будуть перебувати зони відпочинку для луганчан та гостей обласного центру. Деякі підприємці вже почали самостійно відбудовувати фасади і упорядковувати прилеглу територію. Нам необхідно зробити все в цілісному стилі, щоб фасади були пофарбовані в єдиний колір, тротуарна плитка, огорожі та вивіски також повинні гармоніювати в неподільному архітектурному ансамблі».

Сергій Кравченко запропонував приватним підприємцям в музеї історії і культури міста Луганська уточнити, яке цільове призначення біля будівель було спочатку, знайти їх старі фото, щоб детально продумати елементи реставрації та відродити колишню красу.

Начальнику управління архітектури та містобудування В'ячеславу Женеску мер Луганська доручив розробити план реконструкції, кольорову гаму фасадів, підібрати необхідну тротуарну плитку та огорожі в стилі ретро, а також допомогти підприємцям та управлінню ЖКГ з оформленням необхідної документації.

«Ми готові йти назустріч усім, хто любить своє місто і хоче тут працювати, - підкреслив Сергій Кравченко. - Історична частина міста, будівлі, розташовані там, повинні стати прикрасою Луганська. Я думаю, що коли наші плани втіляться в життя, цей район стане улюбленим місцем відпочинку городян. Адже саме в цій частині міста найкрасивіші вулиці, пішохідні зони, сквери, які просто потрібно привести в порядок. Так, це досить дорого для міського бюджету, але ми будемо шукати способи залучати кошти і точки дотику з бізнесменами, щоб спільними зусиллями дати нове життя історичному центру Луганска».

Сергій Кравченко запропонував учасникам наради зустрітися найближчим часом, щоб вислухати всі пропозиції і почати розробляти єдиний план дій.

comments powered by HyperComments