Луганська область потрапила до світової еліти бджільництва

Четвер, 24 січня 2013, 10:55
Восени 2013 року в Україні відбудеться 43-й Міжнародний Конгрес бджолярів Апімондії, в якому планують взяти участь представники понад 100 країн світу. Частина заходів Конгресу відбудеться в Луганську, наприклад, конференція за участю Президента Міжнародної Федерації Бджільницьких Асоціацій Апімондія Жиль Ратія.
Луганська область потрапила до  світової еліти бджільництва

Саме в Луганську діє єдиний в Україні навчально-науково-виробничий Центр бджільництва на базі Луганського національного аграрного університету (ЛНАУ). Як розповів керівник Центру, голова Асоціації бджолярів Луганської області та викладач ЛНАУ Олександр Папченко, в університеті створена кафедра, яка безпосередньо вивчає проблеми бджільництва та вищеназваний Центр бджільництва.

На території господарства діє 2 пасіки (200 тис. бджолиних сімей). При цьому одна з них –єдина в Україні племінна пасіка з репродукції української степової породи бджіл. За словами О. Папченко, крім вивчення та розведення бджіл, тут виробляють понад 1 тонну меду на рік, а також маточне молочко та інші біопрепарати на бджолиній основі, які використовуються в медицині.

Найближчим часом на базі Центру бджільництва планується відкрити апітерапевтичний кабінет, де професійні лікарі будуть вести прийом людей та лікувати їх з використанням апіпродуктів (біопрепаратів на бджолиній основі).

«Наша область потрапила до  світової еліти бджільництва, і тепер весь світ зможе дізнатись про наші досягнення», – зазначив О. Папченко. На його думку,  участь Луганщини в проведенні  43-го Конгресу Апімондії-2013 не лише сприятиме розвитку українського бджільництва, воно зміцнить імідж і престиж регіону в світі, допоможе встановити важливі міжнародні зв’язки, буде стимулювати розвиток науки та аграрного сектору економіки.

comments powered by HyperComments