У Алчевську ринкові торговці повстали проти свавілля облспоживспілки

Середа, 6 лютого 2013, 16:50
В Алчевську м'ясники борються за своє місце під сонцем… і дахом місцевого ринку. Не ножами та сокирами, а поки ультиматумом. Підприємці нарікають: дирекція ринку практично «перекриває повітря». Мовляв, м'ясникам відмовляють в укладанні договорів на оренду та погрожують підвищенням тарифів.
У Алчевську ринкові торговці повстали проти свавілля облспоживспілки

Сьогодні стоять за прилавком із м’ясом, через день-два – із транспарантами в руках. Алчевські торговці збунтувались проти адміністрації ринку.

Оксана за яткою от уже десять років. Говорить, конфлікти із дирекцією одвічні. Мовляв, вартість оренди росте та й укладати угоду із підприємцями керівництво ринку не квапиться.

Оксана Азімова, продавець м’яса: “Ми не хочемо нічого надзвичайного. Ми просто хочемо, щоб з нами уклали договір на рік, як ми зазвичай укладали. Щоби я була впевнена, що я працюю, і ніхто мене не виштовхає».

Адміністрація ринку запропонувала свою угоду. М’ясники нарікають: документ захищає тільки інтереси керівництва. Відтак, заганяє торговців у глухий кут.

Юрій Кушнір, голова Алчевської спілки підприємців: “На жаль, адміністрація на контакт не йде. По всьому видно, сьомого числа ми всі сюди прийдемо. Хто в'язання  візьме, хто книжки. Будемо перебувати на робочому місці, але торгувати не будемо. Це буде перший етап висловлення колективного протесту проти незаконних дій адміністрації».

Появі «Подій» адміністрація ринку не дуже зраділа. Директор відхрещується: на своїй посаді лише тиждень. Утім, таки пролив світло на суперечку з м’ясниками. Мовляв, переглянути тарифи безсилий, бо ж не у його компетенції.

Сергій Бурлаченко, в.о. директора ДП «Алчевськринок»: “Перегляд тарифів я не буду вирішувати, тому що це в компетенції облспоживспілки. Мені ціни спустили, я ніяк не можу. А переглянути договори і укласти –  немає питань».

У війну між підприємцями та адміністрацією ринку втрутились алчевські керівники. В міськраді пояснюють: фактичним розпалювачем ворожнечі є облспоживспілка – практично стовідсотковий ринковий монополіст.

Володимир Косюга, заступник Алчевського міського голови: “Подивимось сам договір. Що не влаштовує одну сторону, що не влаштовує іншу. Тобто, виступити  арбітром. Але ми сподіваємося, що керівництво облспоживспілки теж буде  активніше втручатись в цю ситуацію і виходити не лише з інтересів  своєї сторони, але і інтересів підприємців. Увесь конфлікт у тому, що сторона облспоживспілка, укладаючи договір, нав'язує підприємцям якісь свої умови».

Усіх трьох учасників торгової суперечки чекають за столом переговорів у міськраді. Якщо таки домовляться – м’ясники обіцяють не страйкувати й «вегетаріанським» Алчевськ не стане.

comments powered by HyperComments