Не сплять "курганы темные", а також музеї і заводи. «Ніч індустріальної культури» в Донецьку

Понеділок, 8 липня 2013, 20:51
У ніч з 6 на 7 липня в Донецьку відбувся фестиваль «Друга зміна. Ніч індустріальної культури». Він проводиться вже другий рік поспіль. Донеччанам пропонували вночі відвідати заводи, музеї, галереї та інші культурні та індустріальні майданчики міста.
Не сплять "курганы темные", а також музеї і заводи.  «Ніч індустріальної культури»  в Донецьку

Минулого року гості фестивалю отримали несподівані відкриття –  відвідали робочі цехи заводів, нічний краєзнавчий музей та інші об’єкти. Цим шансом скористалось чимало людей. Не зважаючи, що до такого формату донеччани ще не звикли, фестиваль вдався, тому і отримав продовження цього року.

«Перший досвід проведення заходу «Друга зміна. Ніч індустріальної культури» в українських містах  Донецьку і Луганську виявився вдалим і довів необхідність створення нової традиції, пов'язаної з індустріальною і культурною спадщиною Донбасу, - говорить співорганізатор фестивалю, директор Туристичного інформаційного центру Донецька Талія Валетова. - Цього року число локацій збільшилося, приєдналися: ПрАТ ВКФ «Амплітуда», Музей ФК «Шахтар», Кінопалац «Зірочка», а також для проведення був обраний донецький терикон, з вершини якого відкривається просто незрівнянний вид на центр міста».

Щоправда, на цей раз замість повноцінних відвідин промислових підприємств уночі донеччани отримали лише екскурсії  заводськими музеями та ресторанний спів.

А  от у краєзнавчому музеї екскурсоводи у національному вбранні пригощали глядачів салом.

Вперше у фестивалі взяв участь музей ФК «Шахтар», проте охочих відвідати його вночі виявилось більш ніж достатньо. Відразу після відкриття нічної екскурсії перед входом утворилась величезна черга – усі охочі не могли одночасно вміститись у приміщенні музею, тому довелось пускати їх групами.

Усі фото: www.ngo.donetsk.ua

 


comments powered by HyperComments