Головний транспортник Донбасу створив злочинне угрупування. Хабарі досягали до 100 тисяч

Середа, 31 липня 2013, 12:08
30 липня в власному кабінеті на отриманні хабара був затриманий начальник Донецького обласного управління Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекції) Ігор Єлісоветській. Правоохоронці ж підозрюють чиновника в неодноразовому отриманні хабарів.
Головний транспортник Донбасу створив злочинне угрупування. Хабарі досягали до 100 тисяч

Співробітники відділу міліції по боротьбі з економічними злочинами також проводять слідчі дії з декількома підлеглими Єлісоветського.

Як стало відомо, 30 липня хабар вимагався з двох транспортних підприємств, що здійснюють внутрішньообласні перевезення пасажирів. Сума вилучених у цей день коштів склала 9 тис. грн.

Торік відзначалося зростання звернень транспортників до міліції та прокуратури за фактами вимагання з них різного роду «мит». Тому Єлісоветській був узятий правоохоронцями в «розробку». У результаті була виявлена ціла злочинна група з ряду високопоставлених чиновників Донецької області, що курують сферу транспорту.

За період дії «групи Єлісоветського» був сформований навіть прейскурант хабарів з легальних і нелегальних пасажирських перевізників. Гроші стягувалися за видачу ліцензій, за роботу без ліцензії, за невиявлення порушень у ході перевірок (прайс – до 20 тис. грн. щомісяця), за «допомогу» у перемозі в конкурсі Донецької облдержадміністрації з визначення маршрутів перевезень (тут ціна доходить до 25 тис. грн. за один маршрут). Разова сума зафіксованих хабарів досягала 100 тис. грн.

«Порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України, розслідування проводить слідче управління ГУ МВС в Донецькій області. Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури Донецької області», – повідомили у прес-службі Донецької обласної прокуратури.

Ст. 368 КК України – «Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою», частина 4 передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Довідка. Єлісоветській був депутатом Донецької обласної ради попереднього скликання від партії Наталії Вітренко. Також він раніше був директором Зуєвського енергомеханічного заводу (власником виступав Владислав Дрегер). Він також обіймав посаду заступника голови правління з комерційних питань та зовнішньоекономічної діяльності ВАТ «Точмаш». З 25 січня 2008 року входив до депутатської групи «Донбаська Русь».

comments powered by HyperComments