Аварія на "Стиролі": як це було (ФОТО, ВІДЕО)

Четвер, 8 серпня 2013, 14:09
6 серпня о 14.00 в ході ремонту заводу № 1 ПАТ «Концерн Стирол» сталася розгерметизація трубопроводу і викид рідкого аміаку. У результаті аварії загинули шестеро людей, постраждали більше 20 робітників.
Аварія на "Стиролі": як це було (ФОТО, ВІДЕО)

О 14.30 викид був ліквідований силами аварійно-рятувальної служби концерну. Влада заявила про відсутність загрози для жителів міста.

Станом на вечір середи за медичною допомогою звернулися 26 осіб. За словами прокурора Горлівки Олега Колесника, всі постраждалі отримали отруєння аміаком, а також опіки дихальних шляхів.

Санепідеміологічна служба повідомляє, що в пробах повітря, узятих біля заводу «Стирол», перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.



Сергій, який перебував на місці аварії, розповів: «Це страшно бачити, просто страшно. Такого навіть у фільмах не показують, коли люди стрибають на машини і падають, і жити хочеться, і кричать, і зникають в білому тумані. Їх дістаєш, а у них з рота піна з кров'ю, і опіки – по півобличчя немає. Це ми в сорочці всі».

За словами міського голови Горлівки Євгена Клепа, на концерні «Стирол» відбулася «одна з найбільших за кількістю людських жертв аварій за всю історію роботи підприємства».

8 серпня в Горлівці оголошено днем жалоби.

Довідка: «Концерн Стирол» входить до Group DF Дмитра Фірташа, яка, окрім «Стиролу», об'єднує виробників азотних добрив і з 2011 року імпортує газ в країну.
 

comments powered by HyperComments