Озброєні міліціонери штурмували прокуратуру в Артемівську, щоб відбити дільничного-хабарника

Четвер, 26 вересня 2013, 15:49
Артемівську міжрайонну прокуратуру Донецької області вчора, 25 вересня, штурмували озброєні люди з автоматами. Як повідомляють місцеві сайти з посиланням на очевидців, «люди в бронежилетах і з автоматами вийшли з міліцейського «УАЗика» і спробували проникнути до прокуратури, проте це їм не вдалося».
Озброєні міліціонери штурмували прокуратуру в Артемівську, щоб відбити дільничного-хабарника

Як пише донецький сайт «ОстроВ», слідчий відділ обласної прокуратури допитував одного з артемівських дільничних, якого затримали за підозрою в отриманні хабара. Вхід в одну з будівель прокуратури заблокували.

За словами очевидців, люди в бронежилетах були зі слідчо-оперативної групи міліції, однак, у міськвідділі стверджують, що вони в прокуратуру 25 вересня не виїжджати і автомати в той день не видавалися.

Раніше в редакцію сайту зателефонували з міського відділу міліції з інформацією, що прокуратура не відпускає їхнього дільничного, якого викликали на допит. «Двері закриті, нікого не впускають – нікого не випускають. Ми не знаємо, що з ним там роблять», – повідомила прес-офіцер Олена Рудченко.

Прес-служба прокуратури Донецької області повідомляє, що співробітники міліції намагалися спровокувати дачу хабара слідчому прокуратури.

«25 вересня Артемівською міжрайонною прокуратурою був викликаний дільничний інспектор Артемівського МВ для допиту як свідок в кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень працівниками міськвідділу міліції.

Перебуваючи в приміщенні прокуратури, правоохоронець відмовився давати свідчення, намагаючись при цьому передати слідчому гроші. Коли слідчий відмовився отримувати кошти, той кинув їх на підлогу і спробував швидко вибігти з приміщення. Втекти міліціонеру не вдалося, він був затриманий працівниками державної служби охорони, які забезпечують охорону приміщення прокуратури», – сказали в прес-службі.

Розуміючи той факт, що працівник міліції намагається вчинити провокацію, на місце події були запрошені представники ЗМІ, яким Артемівської міжрайонний прокурор надав об'єктивну інформацію щодо ситуації.

Відомості про факт провокаційних дій з боку правоохоронців у приміщенні прокуратури були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст 370 КК України.

Проведення досудового розслідування за цим фактом доручено слідчому відділу прокуратури Донецької області. У ході слідства будуть з'ясовані справжні мотиви таких провокаційних дій міліціонера.

comments powered by HyperComments